Σπανούλης: Αποφάσεις για Ζούγρη και γκαρντ στο Eurobasket
Μετά την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από τη Γαλλία, ο Βασίλης Σπανούλης μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας και την απόφαση να αποκλειστεί ο Βαγγέλης Ζούγρης από την τελική δωδεκάδα για το Eurobasket. Ο Σπανούλης τόνισε ότι η ομάδα έπρεπε να διαχειριστεί την κούραση, καθώς ήταν το τρίτο παιχνίδι σε πέντε ημέρες. Σημείωσε ότι η Γαλλία ήταν καλύτερη και άξιζε τη νίκη.
«Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλύτεροι, αλλά στο δεύτερο δεν τα πήγαμε καλά. Η Γαλλία είναι σίγουρα η πιο αθλητική ομάδα στο τουρνουά και μας έβγαλε εκτός ρυθμού», δήλωσε ο Σπανούλης. Ανέφερε επίσης ότι οι παρατηρήσεις που έγιναν από τα φιλικά είναι πολύ θετικές και ότι είναι ικανοποιημένος από την προετοιμασία της ομάδας, πιστεύοντας ότι θα βελτιωθούν κατά τη διάρκεια του τουρνουά.
Σημαντικά διδάγματα από τα φιλικά
Ο Σπανούλης τόνισε τη σημασία των ριμπάουντ, αναφέροντας ότι η ομάδα πήρε μόλις 14 ριμπάουντ σε όλο το παιχνίδι, κάτι που δεν είναι αποδεκτό για το επίπεδό τους. «Δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ έτσι, ούτε να ανοίξεις τον αιφνιδιασμό σου», πρόσθεσε. Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου πριν από τα επίσημα παιχνίδια.
Ο ρόλος του Ζούγρη στην Εθνική
Ο Βαγγέλης Ζούγρης, σύμφωνα με τον Σπανούλη, είναι ένας παίκτης με εξαιρετικές προοπτικές και έχει κάνει σημαντική πρόοδο. «Είναι ένα παιδί που θα είναι εδώ για πολλά χρόνια και ίσως κάποια στιγμή να είναι και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας», είπε. Παρά την απόφαση να μην συμπεριληφθεί στην τελική ομάδα, ο Σπανούλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ζούγρης θα συνεχίσει να βελτιώνεται.
Ο Σπανούλης αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που υπάρχει στο μπάσκετ, ειδικά σε τουρνουά όπως το Eurobasket. «Όλες οι ομάδες πιέζουν ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο. Χρειαζόμαστε γκαρντ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ομάδα δεν μπορεί να βασίζεται συνεχώς στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως playmaker, καθώς αυτό θα έκανε το παιχνίδι τους προβλέψιμο.
«Πρέπει να έχουμε γκαρντ οπωσδήποτε για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε σε ένα τουρνουά που διαρκεί 20 ημέρες», κατέληξε ο Σπανούλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στρατηγική και προετοιμασία στην Εθνική ομάδα.