Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του Δήμου Αγίου Δημητρίου και οι Δήμοι δείχνουν έμπρακτα τη δύναμη της συνεργασίας.
Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο για την υπογραφή ενός σημαντικού Συμφώνου Διαδημοτικής Συνεργασίας. Η συνεργασία αφορά την αξιοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, και σκοπός της είναι η βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η συμφωνία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αναμένεται να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Άγιο Δημήτριο. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτική φάση, και αναμένεται ότι στο μέλλον, με την πλήρη ανάπτυξή του, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα αντικαταστήσει τα 9 καθημερινά δρομολόγια απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Φυλής με μόλις δύο δρομολόγια ειδικών οχημάτων τύπου νταλίκας. Η αλλαγή αυτή θα μειώσει τα κόστη μεταφοράς και θα συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα της συνεργασίας. Τόνισε ότι η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί μια νέα αρχή στη διαχείριση των απορριμμάτων, βάζοντας τέλος στην αβεβαιότητα και προσφέροντας λύσεις μέσω της συνεργασίας μεταξύ Δήμων. Ο Στέλιος Μαμαλάκης υπογράμμισε επίσης τα οφέλη της συνεργασίας, που περιλαμβάνουν την ενίσχυση του στόλου καθαριότητας και την εξοικονόμηση πόρων, ενώ θα συμβάλει και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε ότι η υπογραφή του Συμφώνου Διαδημοτικής Συνεργασίας ενδυναμώνει τη συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων και προσφέρει σημαντικά οφέλη για τους δημότες του Αγίου Δημητρίου. Ευχαρίστησε τον Στέλιο Μαμαλάκη για τη συνεργασία του και τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας, Κώστα Κυριακάκη και Γιώργο Καλιντέρη, για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων και περιλαμβάνει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, ενώ θα προσφέρει και αντισταθμιστικά οφέλη. Μετά την υπογραφή του Συμφώνου, οι δύο Δήμαρχοι, συνοδευόμενοι από τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας, επισκέφθηκαν τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, όπου και ξεκίνησε η δοκιμαστική περίοδος της συνεργασίας.