«Συμπολιτεία» :Η κ. Κοσμοπούλου χαρατσώνει τις πυρόπληκτες Νέα Πεντέλη και Πεντέλη λέει η Δήμητρα Κεχαγιά

«Συμπολιτεία» :Η κ. Κοσμοπούλου χαρατσώνει τις πυρόπληκτες Νέα Πεντέλη και Πεντέλη λέει η Δήμητρα Κεχαγιά

«Συμπολιτεία» :Η κ. Κοσμοπούλου χαρατσώνει τις πυρόπληκτες Νέα Πεντέλη και Πεντέλη λέει η Δήμητρα Κεχαγιά

« Επιτομή της αναλγησίας» χαρακτηρίζει η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία» την απόφαση της δημάρχου κυρίας Κοσμοπούλου , να «χαρατσώαει τις πυρόπληκτες Νέα Πεντέλη και Πεντέλη».
Μ’ ανακοίνωση της , η « Συμπολιτεία» της οποίας ηγείται η πρώην δήμαρχος , Δήμητρα Κεχαγιά, αποκαλύπτει ότι η Δημοτική Αρχή Κοσμοπούλου , « επιβάλλει νέο ανταποδοτικό τέλος 0,50 ευρώ/τ.μ. για τα επόμενα 25 χρόνια».
Και δηλώνει -προειδοποιεί προς …πάσα κατεύθυνση , ότι θα προσφύγει «σε κάθε νόμιμη αρχή κατά της παραπάνω ανήκουστης απόφασης, αποδίδοντας και τις ευθύνες που αναλογούν σε όσους συνεργούν -με όποιον τρόπο- στην υλοποίηση τέτοιων καταστροφικών σχεδίων εις βάρος του Δήμου Πεντέλης».
Επίσης, τονίζει μ΄ έμφαση , « δεν θα την αφήσουμε να πειράξει τα περίπου 6 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν οι Μελισσιώτες και αφήσαμε σε ειδικό λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα οποία προορίζονται για αγορά γης ΜΟΝΟ στη δημοτική κοινότητα Μελισσίων».
Σύμφωνα με την παράταξη της κυρίας Κεχαγιά , «δεν φθάνει που η διοίκηση της κ. Κοσμοπούλου, με την αποδεδειγμένη ανεπάρκειά της, δεν κατάφερε να προστατεύσει την πόλη μας από την πυρκαγιά του Αυγούστου, αλλά έρχεται τώρα να χαρατσώσει τις πυρόπληκτες περιοχές της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης, επιβάλλοντας στους πολίτες ένα νέο ανταποδοτικό τέλος 0,50 ευρώ/τ.μ. για τα επόμενα 25 χρόνια!» .
Πρόκειται υπογραμμίζει, για « ένα τέλος οι εισπράξεις του οποίου ουσιαστικά θα πηγαίνουν σε δαπάνες του Δήμου, αφού η εισήγηση αναφέρει ασάφειες όπως απαλλοτριώσεις, κοινωφελή έργα, μελέτες και προμήθειες του Δήμου».
Όπως αναφέρει , « την καταχρηστική και κατάφωρα παράνομη αυτή απόφαση έλαβε η κ. Κοσμοπούλου στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Πέμπτη 3/10 και θα επιχειρήσει να λάβει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, ομολογώντας ουσιαστικά ότι:
• Δεν διστάζει να προσθέσει νέα οικονομικά βάρη στους ανθρώπους που προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες (η απαλλαγή μέχρι να αποκατασταθούν οι οικίες τους μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί), αλλά και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους.
• Ξεκάθαρα επιδιώκει «να βάλει χέρι» στα 6 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί από πολίτες της Δ.Κ. Μελισσίων όλα αυτά τα χρόνια για να καλύψει -ένας Θεός ξέρει- ποιες «προτεραιότητές» της.
• Αδυνατεί να προσελκύσει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την υλοποίηση νέων έργων και -το χειρότερο όλων- αδυνατεί να καταλάβει το ύψος των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων που έχει ο Δήμος, φτάνοντας στο σημείο να ζητά χρήματα από τους δημότες για έργα για τα οποία έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά.
• Οι δράσεις που προβάλλει ότι θα χρηματοδοτηθούν από το νέο τέλος, πέρα από την ύποπτη ασάφειά τους, δεν εντάσσονται σε κανένα συνολικό Επιχειρησιακό Σχέδιο, το οποίο ακόμη περιμένουμε να δούμε… Δεν περιμένει καν να το τελειώσει, αλλά αποσπασματικά και χαοτικά, χωρίς συγκρότηση και σχέδιο, φέρνει ατάκτως ειρημένες ασαφείς δράσεις.
Υποσχόμαστε στους πολίτες ότι η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και τα στελέχη της θα σταματήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα σχέδια της κ. Κοσμοπούλου. Δεν θα της επιτρέψουμε να διαλύσει όσα για χρόνια προσπαθούσαμε να χτίσουμε στην πόλη μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μιας καλύτερης ζωής για εμάς και τα παιδιά μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

« Επιτομή της αναλγησίας» χαρακτηρίζει η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία» την απόφαση της δημάρχου κυρίας Κοσμοπούλου , να «χαρατσώαει τις πυρόπληκτες Νέα Πεντέλη και Πεντέλη».Μ’ ανακοίνωση της , η « Συμπολιτεία»…

Μια δημιουργική και ψυχαγωγική διέξοδο σε παιδιά κι εφήβους δίνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, προσκαλώντας σε συμμετοχή στα μαθήματα μιούζικαλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκμάθηση τραγουδιών και χορογραφιών καθώς επίσης…