Τεταμένο Κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήσεις και Πολιτικές Δραστηριότητες Ενόψει Εκλογών

Τεταμένο Κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήσεις και Πολιτικές Δραστηριότητες Ενόψει Εκλογών

Τεταμένο Κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήσεις και Πολιτικές Δραστηριότητες Ενόψει Εκλογών

Ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών αναμένονται στον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν επιτραπεί στον Στέφανο Κασσελάκη να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Τουλάχιστον πέντε βουλευτές έχουν εκφράσει την πρόθεση να απομακρυνθούν, ωστόσο δεν θα το κάνουν εάν συμμετάσχει ο έκπτωτος πρόεδρος στις εκλογές και χάσει. Σημαντικό είναι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τέσσερις βουλευτές, παύει να θεωρείται αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν σκοπεύει να συγκροτήσει δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα ούτε έχει ζητήσει κάτι τέτοιο από τους υποστηρικτές του. Ωστόσο, υπάρχουν και βουλευτές που στηρίζουν άλλους υποψήφιους, οι οποίοι είναι αντίθετοι με τον αποκλεισμό του Κασσελάκη.

Ο Κασσελάκης βρίσκεται σε περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία, όπου θα συμμετάσχει σε σειρά εκδηλώσεων, όπως δοξολογίες και επιμνημόσυνες δεήσεις. Στη διάρκεια της περιοδείας του, θα έχει συναντήσεις με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και με τοπικούς δημάρχους. Στις επόμενες ημέρες προγραμματίζει ομιλία στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, αν και δεν θα μιλήσει τη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης πραγματοποιεί περιοδεία στη Σπάρτη και την Τρίπολη, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα συναντήσει μέλη του κόμματος. Ο Πολάκης θα επισκεφθεί και άλλες περιοχές, όπως το Ναύπλιο και το Άργος, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια.

Ο Νικόλας Φαραντούρης ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις δέκα προγραμματικές του δεσμεύσεις σε συνέντευξή του, ενισχύοντας τη διαδικασία διαλόγου εντός του κόμματος. Αξιοσημείωτη είναι η στήριξη που εκφράζει η Λούκα Κατσέλη στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τη σημασία των πολιτικών προσόντων και της διεθνούς παρουσίας του υποψηφίου.

Η κατάσταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεταμένη και οι αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του κόμματος. Η πιθανότητα ανεξαρτητοποιήσεων και οι διαφωνίες μεταξύ των βουλευτών προσθέτουν επιπλέον πίεση στην ηγεσία. Σημαντικό είναι ότι η απουσία μιας ισχυρής ηγεσίας μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αποδυνάμωση του κόμματος, ειδικά εάν οι βουλευτές διαφωνούν με την κατεύθυνση που ακολουθεί η ηγεσία.

Στο κέντρο των εξελίξεων βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, που επιδιώκει να επανακαταλάβει τον ρόλο του στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, ενώ οι άλλοι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν την υποστήριξή τους. Η επόμενη περίοδος θα κρίνει την εσωτερική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ και την ικανότητά του να διατηρήσει την επιρροή του στην πολιτική σκηνή της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Στην εκδήλωση της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, στις 18:00, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Διονύσου για όλες τις κοινότητες του Δήμου Διονύσου, καθώς…

“6ος Αρσάκειος Δρόμος: Γιορτή Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού με Κοινωνικό Μήνυμα” Αυτή την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, ο Διόνυσος θα ζήσει μια ξεχωριστή γιορτή με τον 6ο «Αρσάκειο Δρόμο», ο οποίος…

https://youtu.be/NDrFisHV10k Ο Δήμαρχος Ιθάκης Δ.Στανίτσας και ο πρεσβευτής και Πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Λ.Κεχαγιόγλου στην εκπομπή “EU Climate Ambassadors in Greece”. Συντονίζει ο Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος,…