Δημήτρης Παπαχρήστου, δήμαρχος Σαρωνικού :Ο αγώνας μας για ελεύθερες παραλίες θα κρατήσει μέχρι την τελική δικαίωση».  

Δημήτρης Παπαχρήστου, δήμαρχος Σαρωνικού :Ο αγώνας μας για ελεύθερες παραλίες θα κρατήσει μέχρι την τελική δικαίωση».  

Δημήτρης Παπαχρήστου, δήμαρχος Σαρωνικού :Ο αγώνας μας για ελεύθερες παραλίες θα κρατήσει μέχρι την τελική δικαίωση».  

«Για εμάς δεν υπάρχει Plan b: Ο αγώνας μας για ελεύθερες παραλίες θα κρατήσει μέχρι την τελική δικαίωση».  

Συνέντευξη στον ιστότοπο Dimarxos.gr και στον Λάμπρο Κατσαρό παραχώρησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, θέτοντας στο επίκεντρο τον αγώνα δημοτικής αρχής και πολιτών για ελεύθερες παραλίες. Ο κος. Παπαχρήστου μίλησε εκτενώς για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην απρόσκοπτη πρόσβαση στις δυο κεντρικότερες, αλλά και τις μοναδικές ελεύθερες, παραλίες του Λαγονησίου. 

Ο Δημ. Παπαχρήστου ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Διακυβεύεται η ελεύθερη πρόσβαση σε δυο από τις κεντρικότερες παραλίες του Δήμου Σαρωνικού. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η παρακείμενη επιχείρηση θέλει να κλείσει 44 στρέμματα παραλίας, σε μήκος  1600 μέτρων. Αυτό αφορά όχι μόνο τους δημότες μας άλλα όλους τους πολίτες της Αττικής γιατί, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο δήμος μας υποδέχεται 1,5 εκατομμύριο άτομα το καλοκαίρι.
  • Είναι μια υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι αρκετά περίπλοκη και έχει να κάνει με τρείς διαφορετικές συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ της επιχείρησης και της ΕΤΑΔ.
  • Το ότι είναι σκανδαλώδης η σύμβαση είναι πασιφανές και μόνο από το γεγονός ότι παραχωρεί στον επιχειρηματία 44 στρέμματα παραλίας έναντι 15.000 ευρώ το χρόνο, για 99 χρόνια, όταν για 100 τμ στο Λαγονήσι το ενοίκιο είναι 20-25.000 ευρώ το χρόνο!
  • Καταφέραμε και ακυρώσαμε τις πολεοδομικές άδειες για τις κατεδαφίσεις. Έχουν σοβαρές ελλείψεις, λείπουν έγγραφα, λείπουν παραστατικά. Επί της ουσίας όλες αυτές οι ενέργειες φανερώνουν τη μεθόδευση της ΕΤΑΔ να υλοποιήσει έναν σχεδιασμό που στην πραγματικότητα δεν είναι νόμιμος.
  • Αν η ΕΤΑΔ μπει στη διαδικασία να κλείσει ένα τόσο μεγάλο κομμάτι παραλίας θα μας βρει εδώ να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας. Διαβάζουμε για μεγάλα σκάνδαλα στα υψηλά κλιμάκια της ΕΤΑΔ και ως αυτοδιοίκηση προβληματιζόμαστε. Θα πρέπει οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια συνολικά να αντιδράσουν σε αυτές τις πρακτικές. Τα ίδια προβλήματα με τις μεθοδεύσεις της ΕΤΑΔ, αντιμετωπίζει και ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στον δήμο του.
  • Το πλάνο της επόμενης ημέρας; Για εμάς δεν υπάρχει plan b. Δεν το συζητάμε καν. Είμαστε εδώ για να ικανοποιηθεί το αίτημά μας. Αυτός ο αγώνας όπως είπα και στο Μαξίμου δεν θα κρατήσει έναν δύο μήνες. Θα είμαστε εδώ όσο χρειαστεί.
  • Από την απόφαση της ΕΤΑΔ να κλείσει τις παραλίες μας πλήττονται μια σειρά από επιχειρήσεις που έχουν οργανώσει την οικονομία τους πάνω στην ακτή. Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα του δήμου μας που είναι παραλιακός, πλήττεται από τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα επιτρέψουμε.
  • Το Συντονιστικό είναι μια ομάδα κατοίκων που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θέλουν να κλείσουν τις παραλίες μας. Σε αυτή την κίνηση δεν χωρούν κομματικές αποχρώσεις. Όλοι παλεύουμε για την ελεύθερη πρόσβαση και μόνο. Όλες οι παρατάξεις του δήμου συμπορευόμαστε σε αυτή την προσπάθεια και μαζί με τους κατοίκους και το Συντονιστικό Αγώνα βρισκόμαστε κάθε μέρα στα επίμαχα σημεία.

Ολόκληρη η συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Στην εκδήλωση της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, στις 18:00, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Διονύσου για όλες τις κοινότητες του Δήμου Διονύσου, καθώς…

“6ος Αρσάκειος Δρόμος: Γιορτή Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού με Κοινωνικό Μήνυμα” Αυτή την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, ο Διόνυσος θα ζήσει μια ξεχωριστή γιορτή με τον 6ο «Αρσάκειο Δρόμο», ο οποίος…

https://youtu.be/NDrFisHV10k Ο Δήμαρχος Ιθάκης Δ.Στανίτσας και ο πρεσβευτής και Πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Λ.Κεχαγιόγλου στην εκπομπή “EU Climate Ambassadors in Greece”. Συντονίζει ο Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος,…