Π.Α.Μ.Θ: Ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Αγροδιατροφικού Κλάδου»

Π.Α.Μ.Θ: Ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Αγροδιατροφικού Κλάδου»

Π.Α.Μ.Θ: Ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Αγροδιατροφικού Κλάδου»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Π.Α.Μ.Θ ως εταίρος του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας της Αγροδιατροφής, DigiAgriFood και θέλοντας να ενισχύσει τον πυλώνα υπηρεσιών του Έργου της Υποστήριξης στην Εύρεση Επενδύσεων, υλοποίησε στις 10 Οκτωβρίου 2024 ημερίδα/workshop με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Αγροδιατροφικού Κλάδου».

Η ημερίδα έλαβε χώρα στην ΠΕ Ροδόπης στην αίθουσα Γεώργιου Παυλίδη στην Νομαρχία Κομοτηνής στις 18:00 το απόγευμα.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κος Ευκαρπίδης Νικόλαος ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε ότι: «Εκ μέρους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, σας καλωσορίζουμε θερμά στη σημερινή εκδήλωση.

Με αφορμή το έργο DigiAgriFood, τον πρώτο Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα, διοργανώνουμε αυτή την ημερίδα για να αναδείξουμε τις σημαντικές ευκαιρίες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για τον πρωτογενή τομέα. Σαν εταίροι αυτού του κόμβου, με τη συνεργασία του ΔΠΘ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, του IBO ΕΚΕΤΑ και της ena Σύμβουλοι, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υλοποιούμε δράσεις όπως η σημερινή.https://digital-strategy.ec.europa.eu/el/activities/edihs

462709964 993993566091155 3539521359734621001 n Π.Α.Μ.Θ: Ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Αγροδιατροφικού Κλάδου»

Η Περιφέρειά μας έχει δεσμευτεί να παρέχει τη μέγιστη δυνατή πληροφόρηση και να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών του αγροδιατροφικού κλάδου. Αναγνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία περνούν μέσα από την καινοτομία, την ψηφιοποίηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στη μετάβαση της πρωτογενούς παραγωγής σε μια νέα, σύγχρονη εποχή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα εξειδικευμένα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του ΥΠΑΑΤ και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ροδόπης, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και βρίσκονται σήμερα εδώ για να παρουσιάσουν τα πολύτιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.

Εύχομαι να έχουμε μια εποικοδομητική και ουσιαστική ημερίδα, με στόχο να δώσουμε πρακτικές λύσεις και εργαλεία που θα βοηθήσουν τον αγροδιατροφικό μας τομέα να εξελιχθεί και να πρωταγωνιστήσει στην ψηφιακή εποχή».

Στην εκδήλωση αυτή είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε εξειδικευμένα Στελέχη που παρουσίασαν τη λειτουργία και τον σκοπό των πιο επίκαιρων χρηματοδοτικών εργαλείων του αγροδιατροφικού κλάδου.

Αναλυτικότερα η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με τον κο Αμαραντίδη Γιάννη, Διαχειριστή του Έργου εκ μέρους του επικεφαλής εταίρου του Κόμβου ΔΠΘ, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση του DigiAgriFood ενώ εν συνεχεία o κος Κεφαλίδης Ευστάθιος, Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης μίλησε για το ρόλο και τη λειτουργία του Προγράμματος LEADER στον Αγροδιατροφικό Κλάδο.

462709973 993993716091140 3320306673692109470 n Π.Α.Μ.Θ: Ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Αγροδιατροφικού Κλάδου»

Η ολοκλήρωση των παρουσιάσεων έγινε με τα Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγραμμάτων ΠΑΑ του ΥΠΑΑΤ, την κα Πανοπούλου Κλεοπάτρα η οποία παρουσίασε το Πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών για το οποίο επίκειται η δημοσίευση της Πρόσκλησης του μέχρι το τέλος του έτους 2024, ενώ ο κος Δελλής Ευάγγελος ανέλυσε την ανοιχτή πρόσκληση του Μέτρου Σύστασης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών.

Με τη ολοκλήρωση των παρουσιάσεων τέθηκαν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους τα οποία αποτέλεσαν τη βάση μιας γόνιμης και εποικοδομητικής συζήτησης με σκοπό να αναδειχθούν οι τρόποι με τους οποίους τα χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο και να παραχθούν συνθήκες επιχειρηματικής βιωσιμότητας σε όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού κλάδου. ΠΗΓΗ : otavoice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Στις 7-10 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων που διεξήχθη στις Βρυξέλλες. Αυτή η ετήσια διοργάνωση, που έχει γίνει θεσμός, συγκέντρωσε εκπροσώπους…

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Π.Α.Μ.Θ ως εταίρος του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας της Αγροδιατροφής, DigiAgriFood και θέλοντας να ενισχύσει τον πυλώνα υπηρεσιών του Έργου της Υποστήριξης στην Εύρεση…

Στο Ηράκλειο, οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα διεξαχθεί από 7 έως 9 Νοεμβρίου στη Ρόδο. Η σημερινή συζήτηση εστιάστηκε στην αυξανόμενη νεανική εγκληματικότητα…