Νέο χτύπημα του Ισραήλ πυρά σε ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο.

Νέο χτύπημα του Ισραήλ πυρά σε ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο.

Νέο χτύπημα του Ισραήλ πυρά σε ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου κατήγγειλε σήμερα νέα ισραηλινά πυρά εναντίον του ΟΗΕ από τη Σρι Λάνκα στον νότιο Λίβανο, μία ημέρα μετά τη διπλωματική κατακραυγή που προκλήθηκε από τον τραυματισμό από παρόμοια πυρά δύο Ινδονήσιων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το λιβανικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι «καταδικάζει έντονα τα σκόπιμα και συστηματικά πυρά του ισραηλινού στρατού εναντίον της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), τα τελευταία εκ των οποίων είχαν στόχο (…) τη βάση Σριλανκέζων, προκαλώντας τραυματισμούς».

Νωρίτερα εξάλλου πηγή στον ΟΗΕ είχε δηλώσει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον παρατηρητηρίου της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ UNIFIL στην κύρια βάση της στη Νακούρα του νοτίου Λιβάνου, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.

Η ίδια είχε προσθέσει ότι ισραηλινές δυνάμεις παραβίασαν επίσης την περίμετρο άλλης θέσης της UNIFIL, εναντίον της οποίας είχαν ανοίξει πυρ χθες, Πέμπτη.

IDF: Καλούν τα στελέχη της UNIFIL να παραμένουν καλυμμένα και σε ασφαλή σημεία

Αργά χθες το βράδυ η IDF δήλωσαν ότι στην περίμετρο πολεμούσαν μαχητές της Χεζμπολάχ και συνομιλούν διαρκώς με τα στελέχη της UNIFIL, τα οποία τα καλούν να παραμένουν καλυμμένα και σε ασφαλή σημεία, όταν ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί πέριξ των εγκαταστάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

πηγη: ΕRΤnews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Ο Χάρης Δούκας υπέγραψε χθες τη Χάρτα Διαφορετικότητας στον χώρο εργασίας για τον Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που διασφαλίζουν την ισότητα και την ασφάλεια στο…

Το OnCamera.gr φιλοξενεί στην εκπομπή “Πολιτική Πυξίδα”, τον Δήμαρχο Παλλήνης. Ο Χρήστος Αηδόνης, σε μια λαμπρή τελετή που προβλήθηκε σε όλη την οικουμένη, παρέδωσε το Χρυσό κλειδί της πόλης στον…

Άνοιξε σήμερα, Πέμπτη (10/10) για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, η πλατφόρμα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα για την ανακαίνιση σπιτιών , που θα διατεθούν προς ενοικίαση  σε ευάλωτα…