Εντείνεται η βία ανηλίκων: Μαθητής χτύπησε και αποπειράθηκε να πετάξει από μπαλκόνι σχολείου 13χρονο

Εντείνεται η βία ανηλίκων: Μαθητής χτύπησε και αποπειράθηκε να πετάξει από μπαλκόνι σχολείου 13χρονο

Εντείνεται η βία ανηλίκων: Μαθητής χτύπησε και αποπειράθηκε να πετάξει από μπαλκόνι σχολείου 13χρονο

Ακόμα ένα απίστευτο περιστατικό με την βία ανηλίκων να οξύνεται με απανωτά περιστατικά μέσα στα σχολεία. Αυτή τη φορά εκτυλίχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο Κρανίδι, ανάμεσα σε μαθητές με έναν ανήλικο να χτυπά και να αποπειράται να πετάξει από το μπαλκόνι 13χρονο συμμαθητή του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι μαθητές βρίσκονταν σε όροφο του σχολικού συγκροτήματος. Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε συμμαθητή του, τον χτύπησε στο πρόσωπο, τον σήκωσε στον αέρα και αποπειράθηκε να τον πετάξει από το μπαλκόνι.

Το περιστατικό στο Κρανίδι είναι πραγματικά σοκαριστικό και αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα βίας μεταξύ ανηλίκων ενώ δείχνει την ανάγκη για πιο αποτελεσματική παρέμβαση στα σχολεία.

Η παρέμβαση του άλλου μαθητή, που απέτρεψε τη χειρότερη κατάληξη, είναι αξιοσημείωτη και δείχνει ότι η αλληλεγγύη και η υποστήριξη μεταξύ μαθητών είναι κρίσιμη. Είναι επίσης ανησυχητικό ότι αυτό το περιστατικό ακολούθησε προηγούμενο γεγονός βίας στο ίδιο σχολείο.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για όλα τα παιδιά και να προωθήσουν την ενσυναίσθηση και την καλή συμπεριφορά.

Στη συνέχεια, ο φερόμενος ως δράστης οδήγησε το θύμα στην τάξη και τον χτύπησε εκ νέου, αυτή τη φορά στην πόρτα. Ο μαθητής συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων συνέβη στο ίδιο σχολείο, όπου πριν από μερικές ημέρες, νεαροί προσπάθησαν να ξυρίσουν ένα μαθητή της Α’ Γυμνασίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 19.30 τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Το συλλογικό γουργουρητό» που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, στο κτίριο Νόμπελ (Ήβης 30 και Τυμφρηστού), Η έκθεση θα…

Ανήλικοι δράστες, πέταξαν στο προαύλιο του Γυμνασίου Αναβύσσου τρικάκια με σβάστικες και συνθήματα υπέρ του ναζισμού και εν συνεχεία προχώρησαν σε απειλές και ακραίο μπούλινγκ στους υπόλοιπους μαθητές, γιατί ενημέρωσαν…