Τις εξελίξεις γύρω από το «Γιαβάσειο» κληροδότημα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή» Γιώργος Οικονόμου- Η διοίκηση του Δήμου απαντά.

Τις εξελίξεις γύρω από το «Γιαβάσειο» κληροδότημα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή» Γιώργος Οικονόμου- Η διοίκηση του Δήμου απαντά.

Τις εξελίξεις γύρω από το «Γιαβάσειο» κληροδότημα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή» Γιώργος Οικονόμου- Η διοίκηση του Δήμου απαντά.

Η τοποθέτηση του Γ. Οικονόμου

Με αφορμή ανάθεση της δημοτικής αρχής υπηρεσιών επισκόπησης και κατάθεσης πορίσματος επί των εκθέσεων του Γιαβάσειου που κατατέθηκαν από την μισθώτρια εταιρεία, όπως και σε προηγούμενες συναντήσεις για το θέμα, αναπτύξαμε τις θέσεις μας, σε τι ωφελεί να μπαίνουμε στην λογική των αντιδίκων και να πληρώνουμε υπηρεσίες εκτιμήσεων ακινήτων, ενώ έχουμε ακλόνητα νομικά όπλα,  τα άρθρα της σύμβασης. Είτε ένα εκατομμύριο εκτιμηθεί το ακίνητο, είτε τριάντα δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τους όρους της σύμβασης.

Ο Γ. Οικονόμου εξήγησε, επίσης, ότι δεν  είναι νόμιμη μία αυθαίρετη επιμήκυνση της διάρκειας της σύμβασης,  παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας και λόγους καθυστερήσεων αποδεδειγμένης υπαιτιότητας του ιδιοκτήτη τους ακινήτου. Αυτή η λογική δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα,  παραβιάζει τον ανταγωνισμό και  το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας.  Ανέφερε μάλιστα και την προσφορά του δεύτερου πλειοδότη, που ήταν 28.900,  δηλαδή 9000 σχεδόν μεγαλύτερη από το σημερινό μίσθωμα, το οποίο η μισθώτρια εταιρεία θέλει να μειώσει παρατείνοντας ταυτόχρονα και τον χρόνο μίσθωσης. Το μοναδικό όπλο της αγωγής των αντιδίκων είναι τα ότι επί προηγούμενης διοίκησης για μεγάλο χρονικό διάστημα 10 με 12 έγγραφα τους έμειναν αναπάντητα από τους Ζορμπά,  Σάρκουλα και Χάρχαρο. Αλλά και αυτή η αμέλεια εκ μέρους του Δήμου δεν είναι τόσο σοβαρή,  που να μπορεί να καταργήσει την σύμβαση. Με απόψεις και παρεμβάσεις συμβάλλουμε στην προστασία και στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας».

Η θέση της δημοτικής Αρχής

Ο δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης απάντησε λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να περιοριστούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτά που μπορούν να ειπωθούν διότι υπάρχουν δικαστικές διαμάχες, όπου διακυβεύονται συμφέροντα του Δήμου».

Τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας. Σωτήρης Παπαμιχαήλ, σημειώνοντας αρχικά ότι έχει απαντήσει εγγράφως στις παρατάξεις. Στη συνέχεια, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «είναι πρόδηλο ότι όταν βρίσκεσαι σε μια φάση αντιδικίας, παράλληλα με τις συζητήσεις, πρέπει κατ’ ελάχιστον να αξιολογηθούν οι εκθέσεις εκτίμησης. Έτσι, έναντι πολύ μικρής αμοιβής πρόκειται να ανατεθεί σε αξιόπιστο γραφείο η αξιολόγηση. Αυτό θα μας επιστρέψει αφενός να αποφασίσουν πιο θα είναι το επόμενο βήμα μας ως Δήμος και αφετέρου, όταν εκδικαστεί η υπόθεση, να έχουμε, αν κριθεί αναγκαίο, την αξιολογική εκτίμηση».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το σημείο 1.01.00 του παρακάτω βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Υγεία, κοινωνική πολιτική, κοινωνική συνοχή και οικογένεια είναι τα κύρια θέματα της ΚΕΔΕ στον προσυνεδριακό διάλογο που αφορούν στις πολιτικές και τις δράσεις των δήμων και συζητήθηκαν στην 3η προσυνεδριακή…

Η τοποθέτηση του Γ. Οικονόμου Με αφορμή ανάθεση της δημοτικής αρχής υπηρεσιών επισκόπησης και κατάθεσης πορίσματος επί των εκθέσεων του Γιαβάσειου που κατατέθηκαν από την μισθώτρια εταιρεία, όπως και σε…

Ο αιρετός της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη στην Αγία Παρασκευή ότι «συνεχίζει τις σπατάλες ακριβοπληρώνοντας εκτιμητές με εξωφρενικό ποσό». «Μετά τις ακριβοπληρωμένες εκδηλώσεις με διπλάσιες και…