Σχολικές Επιτροπές: Την επαναφορά τoυς ζητά ο Δήμος Χαλανδρίου

Σχολικές Επιτροπές: Την επαναφορά τoυς ζητά ο Δήμος Χαλανδρίου

Σχολικές Επιτροπές: Την επαναφορά τoυς ζητά ο Δήμος Χαλανδρίου

Ευρεία συναίνεση στο Δημοτικό Συμβούλιο,για τις Σχολικές Επιτροπές πλην της παράταξης «Χαλάνδρι στο φως» – «Τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης ενώνουν τους αιρετούς που έχουν αυτοδιοικητική λογική», τόνισε ο Δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος

Την επαναφορά των Σχολικών Επιτροπών που καταργήθηκαν με τον Νόμο 5056/2023, ζητάει με ψήφισμα του, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, αποδεχόμενο κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Δημάρχου, Σίμου Ρούσσου, ο οποίος έλαβε υπόψη αλλαγές και προσθήκες που υπέβαλαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ψήφισαν υπέρ οι παρατάξεις «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», με επικεφαλής την κας Κ. Αγαπητού, Λαϊκή Συσπείρωση, με επικεφαλής την κα Λ. Καρατζά και ο κ. Μ. Κρανίδης της παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023». 

Δεν συναίνεσαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Χαλάνδρι στο φως», κ.κ. Χ. Ρασσιάς (Ρώμας), Π. Ζορμπά, Ε. Παπαγιαννάκη και Ε. Κάλλη.

Με το ψήφισμα, το Δημοτικό  Συμβούλιο  Χαλανδρίου ζητά:

·           Την άμεση απόσυρση του Ν. 5056/2023 σε ότι αφορά την κατάργηση των Σχολικών  Επιτροπών.

·           Την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία, την κάλυψη όλων των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και τη διασφάλιση ολιγομελών τμημάτων σε όλα τα σχολεία.

·           Το δικαίωμα σε ένα δημόσιο, ανοιχτό, λειτουργικό σχολείο για όλους, το οποίο θα έχει        επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών και παιδαγωγικών του στόχων.

·           Την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Σχολικών Επιτροπών.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους για την αποδοχή της συνθετικής πρότασης, τονίζοντας ότι «αυτό αποδεικνύει στην πράξη ότι κρίσιμα θέματα της πόλης, όπως η λειτουργικότητα των σχολείων μπορούν να ενώσουν τους αιρετούς που έχουν τη στοιχειώδη αυτοδιοικητική λογική».

Οι Σχολικές Επιτροπές, που λειτουργούσαν με σκοπό τη διαχείριση και την υποστήριξη των σχολικών μονάδων, είχαν καταργηθεί βάσει του προαναφερόμενου νόμου, προκαλώντας αντιδράσεις από τους Δήμους, καθώς θεωρήθηκε ότι επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη διαχείριση των οικονομικών τους πόρων.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου επισήμανε τη σημασία των Σχολικών Επιτροπών για την αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων και τόνισε πως η επαναφορά τους είναι αναγκαία για να εξασφαλιστεί η σωστή διοίκηση και η χρηματοδότηση των σχολικών υποδομών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=3c7dbMKQMDk Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Βύρωνα, προσκεκλημένος της Εβίτας Χρυσολούρη στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ της διαδικτυακής τηλεόρασης on camera.gr. Ο κ. Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Βύρωνα, του Δήμου που γιορτάζει 100 χρόνια από…

Εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πως τα μηχανήματα όχι μόνο ήταν τουλάχιστον 15ετίας αλλά τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και κλεμμένα από τη…

Σχετικά με τις δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε Λουνα Παρκ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αναφέρονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το άρθρο 110…