Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ο Γιάννης Μυλωνάκης αλλάζει αντιδημάρχους πριν τη λήξη της θητείας τους

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ο Γιάννης Μυλωνάκης αλλάζει αντιδημάρχους πριν τη λήξη της θητείας τους

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ο Γιάννης Μυλωνάκης αλλάζει αντιδημάρχους πριν τη λήξη της θητείας τους

Με απόφαση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής (Γιάννης Μυλωνάκης)αλλάζουν δύο αντιδήμαρχοι και δημιουργείται μια νέα αντιδημαρχία για θέματα καθημερινότητας. Η κίνηση αυτή σχολιάστηκε αρνητικά από μια μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίς Γιάννη Σταθόπουλο να δηλώνει «παραδοχή αποτυχίας» εκ μέρους του δημάρχου, και τον κ. Βασίλη Σάρκουλα να κάνει λόγο για «επιλογές αποτυχίας», ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς αναφέρεται σε «δειλία» και «ακαταλληλότητα», που οδηγεί σε «αλλαγές από τη σέντρα».

Αυτές είναι οι ανακοινώσεις των τριών επικεφαλής:

Νίκη Πολιτών: “Ο κ. Μυλωνάκης αλλάζει αντιδημάρχους λόγω αποτυχίας”.

Μετά από 9 μήνες δημαρχιακής θητείας ο κ. Μυλωνάκης παραδέχεται εμμέσως την αποτυχία επιλογών του. Έτσι,αλλάζει δύο αντιδημάρχους, με μετάθεση καθενός στην αντιδημαρχία του άλλου και δημιουργεί αντιδημαρχία Καθημερινότητας.

Οι αλλαγές αντιδημάρχων, ανεξάρτητα από τον ουσιαστικό λόγο που γίνονται, σηματοδοτούν αποτυχίες στους τομείς τους (Καθαριότητα-Πράσινο-Σχολεία). Όσον αφορά την καθημερινότητα απαιτείται αφοσίωση, σκληρή δουλειά σε πολλά επίπεδα της πόλης και δεν είναι κατά τη γνώμη μας θέμα ειδικής αντιδημαρχίας.

Σε κάθε περίπτωση, ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει κάποια βελτίωση στους τομείς που αλλάζουν τα πρόσωπα ευθύνης. 

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: “Να ενημερώσει τους κατοίκους τους λόγους”

Ο δήμαρχος προχώρησε σε εναλλαγή καθηκόντων δύο αντιδημάρχων και στη δημιουργία  μιας «νέας» αντιδημαρχίας. Είναι νόμιμο δικαίωμα του δημάρχου, αλλά έχει και την υποχρέωση να ενημερώσει τους κατοίκους για τους λόγους που το έπραξε, αφού η απόφασή του αυτή συνέβη πριν καν συμπληρωθούν εννέα μήνες θητείας και έχει άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ήταν εμφανές, βέβαια, ότι οι δύο αντιδήμαρχοι που εναλλάχτηκαν δεν είχαν κάποια θετική συμβολή στο έργο που τους είχε ανατεθεί, αδιάφοροι ή αρνητικοί θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν. Θα έλεγε κανείς ότι είναι θετικό το να αντιλαμβάνεται τα λάθη του ο δήμαρχος και να τα διορθώνει. Μπορεί όμως να ισχυριστεί ότι ένας αδιάφορος σε κάποια θέση αντιδήμαρχος θα είναι αποδοτικός σε άλλη;  Όχι ότι οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι (20 συνολικά στον αριθμό) είναι καλύτεροι, των περισσότερων ούτε τη φωνή τους δεν έχουμε ακούσει στα 27 Δημοτικά Συμβούλια.

Όσον αφορά στη νεοδημιουργηθείσα αντιδημαρχία Καθημερινότητας θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα λειτουργικότητας, αφού θα προσθέσει νέες αλληλοεπικαλύψεις καθηκόντων μεταξύ των αντιδημάρχων.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος και για τις πρώτες επιλογές του και για τις πρόσφατες, επιλογές αποτυχίας όπως ομολογεί ο ίδιος. Ευχόμαστε τόσο αυτός όσο και οι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι του σύμβουλοι να πάρουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους στα σοβαρά, σύντομα. Η άσκηση διοίκησης του Δήμου δεν γίνεται με τα βιντεάκια και τις πληρωμένες αυτοδιαφημίσεις.

Όραμα για την Αγία Παρασκευή: “Αλλαγές από τη σέντρα γιατί; – Λόγω ακαταλληλότητας ή δειλίας;”

Επιδίωξαν την εξουσία με ίντριγκες, χωρίς υπευθυνότητα και χωρίς διάθεση για εργασία, θυσίες και προσφορά. Δεν κατάλαβαν που βρέθηκαν και τι υποχρεώσεις είχαν. Μόλις μπήκαν στη μάχη δεν άντεξαν και όταν κατάλαβαν τις δυσκολίες που έρχονται, όπου φύγει – φύγει;

Προσπάθησαν να αντικαταστήσουν την ουσία με φλυαρία, φωτογραφίες, video, γιορτές και πανηγύρια. Αρέσκονται να επιπλέουν και όταν ζορίζονται, δειλιάζουν, αλλάζουν κατεύθυνση, βρίσκουν ένα κορόιδο και του φορτώνουν την αποτυχία τους.

Η Αγία Παρασκευή χρειάζεται μια δημοτική αρχή με σοβαρότητα, υπεύθυνη, αποτελεσματική, με διάθεση για εργασία και προσωπικές θυσίες. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=3c7dbMKQMDk Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Βύρωνα, προσκεκλημένος της Εβίτας Χρυσολούρη στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ της διαδικτυακής τηλεόρασης on camera.gr. Ο κ. Σωτηρόπουλος, Δήμαρχος Βύρωνα, του Δήμου που γιορτάζει 100 χρόνια από…

Εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πως τα μηχανήματα όχι μόνο ήταν τουλάχιστον 15ετίας αλλά τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και κλεμμένα από τη…

Σχετικά με τις δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε Λουνα Παρκ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αναφέρονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το άρθρο 110…