Στην Ελλάδα θα δώσει το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, η φον ντερ Λάιεν.

Στην Ελλάδα θα δώσει το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, η φον ντερ Λάιεν.

Στην Ελλάδα θα δώσει το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, η φον ντερ Λάιεν.

Μέσα στην μέρα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Ελλάδα να λαμβάνει αυτό των μεταφορών. Μετά απο πολυήμερες συζητήσεις φαίνεται πως η  η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει το πώς θα κατανεμηθούν τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών συγκλίνουν στο ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα αναλάβει το χαρτοφυλάκι των Μεταφορών, με αυξημένες αρμοδιότητες.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συναντηθεί με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στο Στρασβούργο την Τρίτη, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τη «δομή και τα χαρτοφυλάκια» της μελλοντικής ομάδας των Επιτρόπων της. Η παρουσίαση έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους πολιτικούς ηγέτες του Κοινοβουλίου την ευκαιρία να εξετάσουν τα σχέδιά της, πριν οι υποψήφιοι υποβληθούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να εγκριθεί η ανάληψη των χαρτοφυλακίων με ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή είναι ο ισχυρότερος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 χωρών. Έχει την εξουσία να προτείνει νέους νόμους της ΕΕ, να εμποδίζει τις συγχωνεύσεις μεταξύ εταιρειών και να υπογράφει συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών.

Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ θα έχει μία θέση στο τραπέζι της Επιτροπής, ρόλος συγκρίσιμος με έναν υπουργό της κυβέρνησης, αν και το πολιτικό του βάρος ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο.

Μεταξύ των πιο ισχυρών είναι οι ενημερωτικές εκθέσεις για το εμπόριο και τον ανταγωνισμό, καθώς και τομείς όπως η ενέργεια και η εσωτερική αγορά της ΕΕ, όπου η νομοθεσία της ΕΕ επηρεάζει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κάθε νέος επίτροπος θα πρέπει να περάσει μια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, κατά την οποία οι νομοθέτες της ΕΕ θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν υποσχέσεις από τους υποψηφίους για το τι θα τηρήσουν εάν λάβουν τη θέση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να μπλοκάρει τους υποψηφίους της Επιτροπής – με τον Ούγγρο Oliver Varhelyi μεταξύ των υποψηφίων που αξιωματούχοι της ΕΕ αναμένουν ότι θα υποστούν πίεση κατά τη διάρκεια της ακρόασής του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πως τα μηχανήματα όχι μόνο ήταν τουλάχιστον 15ετίας αλλά τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και κλεμμένα από τη…

Σχετικά με τις δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε Λουνα Παρκ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αναφέρονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το άρθρο 110…

https://youtu.be/fGGR6WS8mwQ Μια υπέροχη και διασκεδαστική συζήτηση είχαμε στην εκπομπή “WHO IS WHO” στο Oncamera.gr με τη ΜΥΡΤΩ ΤΣΙΓΚΟΥΛΗ, Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Σπάτων-Αρτέμιδος «ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». Ευχαριστούμε θερμά τη Μυρτώ για…