Και ο Ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Και ο Ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Και ο Ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ενα ακόμα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , ο Ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης δήλωσε πως σκέφτεται να τεθεί υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.«Είμαι παρών σε ότι διευκολύνει στην εκτόνωση της κρίσης, έχω τη δουλειά μου και θα τιμήσω την θέση του ευρωβουλευτή που σκοπεύω να τιμήσω. Ωστόσο ναι σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος» είπε μιλώντας στο Talk Radio 98.9.

Και ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση πιέζει να στηθούν εκ νέου κάλπες στο κόμμα για την ανάδειξη νέου αρχηγού ο Στέφανος Κασσελάκης εκτιμά πως η εσωκομματική αντιπολίτευση μπλοφάρει και πως δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, ταυτόχρονα δε εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν αποχωρήσεις ούτε και μετά το συνέδριο του Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να μην πάει σε προεδρικές εκλογές, αφού, όπως είπε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό του πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα.

Απο την άλλη, ο κ. Φαραντούρης τόνισε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν μας πάνε πίσω. Τα μέλη μας που επικαλούμαστε ως ψυχή του κόμματος, να είναι αυτά που θα δώσουν τη λύση, να απελευθερώσουν τη βαλβίδα να πάμε προς τα εμπρός».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Φαραντούρης ανέφερε τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν και προέτρεψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να κάνει αυτό που έλεγε και τον Φλεβάρη ο ίδιος και τελικά δεν προχώρησε. Τα μέλη μας να λειτουργήσουν λυτρωτικά. Πάμε σε εκλογική διαδικασία και να αποφασίσουν τα μέλη μας πως θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα».

Μάλιστα όπως είπε, αυτό είναι που επείγει σήμερα στη σημερινή συγκυρία, καθώς όπως εκτίμησε «οτιδήποτε άλλο θα ρίξει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας.»

«Αυτό που είναι κρίσιμο μέσα από τις αντιθέσεις να υπάρξει μια σύνθεση, αυτό που λείπει από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι η διάθεση σύνθεσης, ένας κοινός παρονομαστής».

«Ο πρόεδρος πρέπει να συνθέτει και τα μέλη και τα όργανα να βάζουν τον καλύτερο τους εαυτό για να λειτουργούν αυτές οι συνθέσεις. Ζητούμενο είναι η ενότητα. Αν σε αυτό το σπιράλ έχουμε κάθε ήμερα ένα νέο επεισόδιο ποια είναι η λύση; Αν δεν είναι τα ίδια τα μέλη η ψυχή μας. Δεν έχει λειτουργήσει αυτό το πράγμα μέχρι σήμερα, δεν βλέπω κάτι που να εγγυάται ότι θα λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον».

Θα κάνουν τελικά την πρόταση μομφής οι «87»?

Οι «87» λένε πως «κωλοτούμπα» είναι αφενός να προκαλεί ο κ. Κασσελάκης για πρόταση μομφής και απο την άλλη να υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η πλειοψηφία τους τάσσεται υπέρ της κατάθεσης πρότασης μομφής, ωστόσο δεν είναι ακόμα βέβαιο αν θα προτείνουν και υποψήφιο πρόεδρο.

Η αλλαγή ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ

Είναι φανερό πως το επίθετο Συνασπισμός παραπέμπει στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ του 3% κάτι το οποίο δεν αρέσει και πάρα πολύ καθότι τους πάει πίσω στα μικρά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. έτσι το επίθετο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ είναι μια καλή λύση για την αλλαγή και αποδοχή ενός νέου ονόματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πως τα μηχανήματα όχι μόνο ήταν τουλάχιστον 15ετίας αλλά τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και κλεμμένα από τη…

Σχετικά με τις δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε Λουνα Παρκ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αναφέρονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το άρθρο 110…

https://youtu.be/fGGR6WS8mwQ Μια υπέροχη και διασκεδαστική συζήτηση είχαμε στην εκπομπή “WHO IS WHO” στο Oncamera.gr με τη ΜΥΡΤΩ ΤΣΙΓΚΟΥΛΗ, Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Σπάτων-Αρτέμιδος «ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». Ευχαριστούμε θερμά τη Μυρτώ για…