Αίτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας για να διερευνηθούν οι συνθήκες εργασίας των άτυχων νέων στα Χανιά.

Αίτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας για να διερευνηθούν οι συνθήκες εργασίας των άτυχων νέων στα Χανιά.

Αίτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας για να διερευνηθούν οι συνθήκες εργασίας των άτυχων νέων στα Χανιά.

H νέα τραγωδία που βιώνει η Κρήτη στα Χανιά από το πρωί του Σαββάτου έχει να κάνει με το δυστύχημα και τον χαμό των τριών νέων που εργάζονταν ως σερβιτόροι σε δεξίωση του Δημάρχου Χανίων και επέστρεφαν από την δουλειά τους. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει και μία ακόμα γυναίκα. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε (ξανά) στον φονικό Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στα Χανιά, για τον οποίο σειρά κυβερνήσεων έχουν υποσχεθεί «άμεση υλοποίηση» αλλά ακόμα καρκινοβατεί, χωρίς ορατό ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Το τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου συνέβη όταν οι τέσσερις νέοι που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο επέστρεφαν από τη δουλειά τους στο κτήμα ΑΛΚΥΩΝ στα Χανιά. Εκεί εργάζονταν ως σερβιτόροι σε δεξίωση γάμου.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, ο γάμος ήταν του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι κομμάτων που έχουν κατά καιρούς υποσχεθεί έναν ασφαλή και σύγχρονο ΒΟΑΚ στους Κρητικούς.

Κουμπάρος ήταν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Στον γάμο παραβρίσκονταν ο ίδιος ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αννα Διαμαντοπούλου και άλλοι επίσημοι…

%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%B9 Αίτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας για να διερευνηθούν οι συνθήκες εργασίας των άτυχων νέων στα Χανιά.

Το Σωματείο Τουρισμού – Επισιτισμού Χανίων χαρακτηρίζει «εργατικό δυστύχημα» την απώλεια των τριών νέων και πρόκειται σήμερα να καταθέσει αίτημα στην Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να διερευνηθούν όλες οι συνθήκες εργασίας τους (ωράρια – υπερωρίες, συμβάσεις εργασίας ειδικά του ανήλικου κτλ.), ενώ προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία σχετική δήλωση από τον δήμαρχο Χανίων που ήταν και ο οικοδεσπότης της δεξίωσης.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία του νομού Χανίων οι κηδείες των τριών παιδιών, ενώ η κατάσταση της κοπέλας που χαροπαλεύει χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πως τα μηχανήματα όχι μόνο ήταν τουλάχιστον 15ετίας αλλά τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και κλεμμένα από τη…

Σχετικά με τις δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε Λουνα Παρκ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αναφέρονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το άρθρο 110…

https://youtu.be/fGGR6WS8mwQ Μια υπέροχη και διασκεδαστική συζήτηση είχαμε στην εκπομπή “WHO IS WHO” στο Oncamera.gr με τη ΜΥΡΤΩ ΤΣΙΓΚΟΥΛΗ, Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Σπάτων-Αρτέμιδος «ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». Ευχαριστούμε θερμά τη Μυρτώ για…