Δήμος Αθηναίων: Δίνει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για την υπηρεσία Πρασίνου.

Δήμος Αθηναίων: Δίνει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για την υπηρεσία Πρασίνου.

Δήμος Αθηναίων: Δίνει 30 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες για την υπηρεσία Πρασίνου.

Οι συνδικαλιστικές καταγγέλλουν ότι η «δημοτική αρχή Δούκα παραιτείται από την όποια διεκδίκηση για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό στην υπηρεσία Πρασίνου με νέες προσλήψεις. Χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε και ο κ. Μπακογιάννης, ότι το προσωπικό της υπηρεσίας δεν επαρκεί (329 άτομα από 629 το 2010)» και παραδίδει την συγκεκριμένη υπηρεσία στους ιδιώτες, στέλνοντας μέσω των δημοτικών τελών το λογαριασμό στους πολίτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ:

Τον ίδιο δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και των εργολάβων που εφαρμόστηκε με την προηγούμενη διοίκηση Μπακογιάννη συνεχίζει η διοίκηση Δούκα στο Δήμο της Αθήνας, σε όλα τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Ιουλίου 2024, έφεραν νέο διαγωνισμό για να παραδώσουν τις υπηρεσίες πρασίνου του δήμου για 3 ακόμα χρόνια σε ιδιώτη εργολάβο, με αντίτιμο 30 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας φυσικά και την στήριξη της παράταξης της ΝΔ, με την οποία το υπερψήφισε.

Όπως έδειξε η προηγούμενη σύμβαση για την παράδοση των υπηρεσιών πρασίνου στην εταιρεία UNISON, όπως έδειξαν και μια σειρά από άλλες μεγάλες εργολαβίες δεκάδων εκατομμυρίων πχ: ηλεκτροφωτισμός ύψους 54 εκατομμυρίων, βυθιζόμενους κάδους με αγγλική εταιρεία ύψους 12 εκατομμυρίων, για τις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας στον ΚΥΑΔΑ, το πάρτι των εργολάβων συνεχίζεται και με την καινούρια δημοτική αρχή, η οποία συνεχίζει και παρατείνει αυτές τις συμβάσεις.

Η δημοτική αρχή Δούκα παραιτείται από την όποια διεκδίκηση για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό με νέες προσλήψεις. Χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε και ο κ. Μπακογιάννης, ότι το προσωπικό της υπηρεσίας δεν επαρκεί (329 άτομα από 629 το 2010), όμως δεν κάνει το παραμικρό για να απαιτήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ούτε καν για αριθμό συμβασιούχων για να μπορεί η υπηρεσία να κάνει τη δουλειά.

Αντίθετα, επιβεβαιώνει ότι είναι πολιτική επιλογή η υποστελέχωση των υπηρεσιών για να δικαιολογούν την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση σε εργολάβους με χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες. Δεν θα ξεχάσουμε τις δεκάδες καταγγελίες για “σφαγές” στο κλάδεμα δέντρων, αφού θα συνεχίσει να υλοποιεί η Διεύθυνση Πρασίνου μόλις το 30%, ίσως και λιγότερο, των λειτουργιών πρασίνου, ενώ το 70% να το υλοποιεί ο όποιος εργολάβος που για να αυξήσει το κέρδος του θα χρησιμοποιεί ανειδίκευτο προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Εργαζόμενος που δούλεψε στο λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πως τα μηχανήματα όχι μόνο ήταν τουλάχιστον 15ετίας αλλά τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και κλεμμένα από τη…

Σχετικά με τις δηλώσεις της Δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε Λουνα Παρκ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής αναφέρονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το άρθρο 110…

https://youtu.be/fGGR6WS8mwQ Μια υπέροχη και διασκεδαστική συζήτηση είχαμε στην εκπομπή “WHO IS WHO” στο Oncamera.gr με τη ΜΥΡΤΩ ΤΣΙΓΚΟΥΛΗ, Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Σπάτων-Αρτέμιδος «ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ». Ευχαριστούμε θερμά τη Μυρτώ για…