Κατά την έναρξη της συζήτησης, η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε σχετικά με τις συνεργασίες και στο αν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίχως τον Αλ. Τσίπρα Πρωθυπουργό: «Ο λαός ψηφίζει και Πρωθυπουργό. Αυτό είναι βασικό για τη Δημοκρατία. Άρα οποιαδήποτε κουβέντα, όπως αυτή που θέτει ο κ. Ανδρουλάκης, παρέλκει. Οι εκλογές βγάζουν και Πρωθυπουργό, δεν βγάζουν μόνο βουλευτές. Όταν ο λαός ψηφίζει και βγάζει ένα κόμμα πρώτο για να κυβερνήσει, έχει ψηφίσει και τον Πρωθυπουργό που επιθυμεί. Οι αρχηγοί των κομμάτων είναι δεδομένοι».
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη ανακοινώσει – εφόσον είναι φυσικά πρώτο κόμμα – πως θα πάει σε δεύτερες εκλογές και θα κάψει την απλή αναλογική, γιατί θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό θεωρώ πως θα μας εμπλέξει σε περιπέτειες. Είμαστε πια ώριμοι -και επιτέλους θα έλεγα να γίνουμε μία ευρωπαϊκή χώρα-να κάνουμε κυβερνήσεις συνεργασίας, με προγραμματικές συγκλίσεις. Εμείς λέμε ότι θα γίνει, γιατί στις εκλογές θα είμαστε πρώτο κόμμα», σημείωσε.
Στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτο κόμμα και με ποιον θα συνεργαστεί, δήλωσε: «Η ΝΔ θα έπρεπε να ανησυχεί για το ίδιο της το κόμμα που είναι σε κατάρρευση και δεν τα έχει πάει καλά σε κανέναν τομέα. Μετά το αποτέλεσμα της κάλπης, η κουβέντα θα γίνεται αλλιώς. Είναι λογικό προεκλογικά να λέγονται υπερβολές, θεωρώ υπερβολική την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη. Όντως μεταξύ της προεκλογικής και της μετεκλογικής περιόδου μεσολαβούν οι εκλογές που είναι και το πιο σημαντικό. Βεβαίως και το ΜΕΡΑ25 είναι μέσα στην πρότασή μας για προοδευτική διακυβέρνηση. Όταν λέμε προοδευτική κυβέρνηση και προγραμματική συμφωνία απευθυνόμαστε σε όλα τα προοδευτικά κόμματα, στα οποία ανήκει και το κόμμα του κ. Βαρουφάκη».
«Έχω δίπλα μου τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων που είναι υπεύθυνα για την οικονομική κατάρρευση της χώρας και λόγω αυτής προέκυψαν πολλά δεινά για τον ελληνικό λαό. Δεν θα ξεχάσουμε ότι από τα 50 χρόνια Μεταπολίτευσης πόσα χρόνια κυβέρνησε η ΝΔ, πόσα το ΠΑΣΟΚ και 4,5 μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος και αφήσαμε 37 δις στα ταμεία του κράτους. Για κάθε κόμμα θα είχα να κάνω πολλές παρατηρήσεις. Όλα είναι θέματα πολιτικής και προγράμματος. Αν συμφωνούσα με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη ή με το ΠΑΣΟΚ ή με το ΚΚΕ θα ήμουν εκεί, όμως είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Βλέπω συνεργασίες και θεωρώ ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, γιατί οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα και η κατάρρευση εν μέρει οφείλεται και σε αυτό. Η συνεργασία λοιπόν των κομμάτων είναι επιταγή των καιρών και συνήθως των πολιτών, όταν δίνουν τέτοια αποτελέσματα. Έχουμε πει ότι θέλουμε μια προοδευτική κυβέρνηση, άρα απευθυνόμαστε σε όλα τα κόμματα πλην ΝΔ και Βελόπουλου. Η ΝΔ είναι μια συντηρητική κυβέρνηση που διέλυσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Είναι έκθετη σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των υποκλοπών -και δεν είναι μόνο η έκθεση του State Department, αλλά και η Επιτροπή LIBE της ΕΕ. Έχει επί ημερών τους υποχωρήσει το κράτος Δικαίου, έχουν επιφέρει πλήγμα στη δημοκρατία , λίστες Πέτσα κλπ.».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ομόφωνη απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επιστροφή του Π.Πολάκη στα ψηφοδέλτια, σημείωσε: «Είναι ένα θέμα που αφορά μια εσωκομματική διαδικασία και δεν πρέπει να συνδέεται με την τραγωδία των Τεμπών. Είναι αδιανόητο. Βεβαίως η κριτική είναι δεκτή, αλλά πρέπει να γίνεται με σεβασμό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα για την παρουσία του στα ψηφοδέλτια, καθότι σέβομαι και εκτιμώ απολύτως τις αποφάσεις του κόμματός μου διαχρονικά και πάντα. Και μένα δεν μου αρέσει κάποιες φορές το ύφος, αλλά το γεγονός ότι η απόφαση των οργάνων ήταν ομόφωνη, την κάνει ακόμα πιο ισχυρή. Αν συμμετείχα στην ΠΓ, θα άκουγα τη συζήτηση και το πιο πιθανόν να συντασσόμουν. Άλλο να διαφωνείς στο ύφος. Είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα και προχωρούμε σε διεύρυνση».
Κλείνοντας την τοποθέτησή της, παρατήρησε: «Αυτό που οφείλουμε προς όλους και ειδικά στους νέους, είναι να ξαναβάλουμε την πολιτική στο προσκήνιο με σοβαρά επιχειρήματα. Πρέπει να επανέλθουν οι νέοι στην πολιτική, καθώς είναι το μόνο μέσο για να προδιαγράψουν το μέλλον τους. Είναι όλα πολιτικά: το πώς, με ποιον και γιατί. Υπάρχει και μια ευθύνη στα ΜΜΕ, διότι ενώ συζητάγαμε για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και έπρεπε να γίνει ήρεμα η συζήτηση και να δούμε τις ευθύνες…μπήκαμε σε θεματολογία περί Πολάκη. Όταν λοιπόν γίνονταν κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και εξώδικα των συνδικάτων για την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο, κανένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με θέματα που δεν έχουν ‘ατάκες’».