• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΕΙΔΗΣΕΙΣ»ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»Αλεξανδρούπολη: Νέα εμφάνιση μυοκάστορα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αλεξανδρούπολη: Νέα εμφάνιση μυοκάστορα

By NEWS ROOM20/03/2023Updated:20/03/2023No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
alexandroupoli miokastoras1 Αλεξανδρούπολη: Νέα εμφάνιση μυοκάστορα
#image_title
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Αλεξανδρούπολη: Νέα εμφάνιση μυοκάστορα – Σάστισε κάτοικος της Αλεξανδρούπολης όταν πριν λίγες ημέρες πηγαίνοντας για αγροτικές εργασίες λίγο έξω από την πόλη αντίκρισε έναν μυοκάστορα (φωτογραφία αρχείου, επάνω) σε λιμνάζοντα νερά ρέματος.

Μοιάζει με τεράστιο αρουραίο
Οπως φαίνεται μάλιστα στο βίντεο που δημοσιεύει το evros-news.gr, το τρωκτικό που μοιάζει με τεράστιο αρουραίο, δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε από την ανθρώπινη παρουσία.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί και άλλες εμφανίσεις μυοκάστορα στην περιοχή κυρίως της Αλεξανδρούπολης.

μυοκάστορα
#image_title

Σε κεντρικούς δρόμους
Φέτος τον Ιανουάριο, κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης σοκαρίστηκαν όταν αντίκρισαν μυοκάστορα να περιπλανιέται σε κεντρικούς δρόμους της.

Το τρωκτικό κατέγραψε πολίτης με το κινητό του στον Νέο Περιφερειακό, στην περιοχή των στρατοπέδων.

Οπως φαίνεται στο βίντεο του e-evros ο μυοκάστορας διασχίζει με άνεση πολυσύχναστο δρόμο της Αλεξανδρούπολης χωρίς να πτοείται από την παρουσία του περαστικού που τον καταγράφει με το κινητό του.

Επίσης, τον Οκτώβριο του 2018, κάτοικοι της πόλης παραξενεύτηκαν όταν αντίκρισαν έναν μυοκάστορα καθώς δεν γνώριζαν περί τίνος επρόκειτο.

Το ζώο εντοπίστηκε νεκρό στην περιοχή του ΚΕΓΕ, στην άκρη του δρόμου επί της οδού Γιαννούτσου.

Ξενικό είδος
Σύμφωνα με τους ειδικούς από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα του Εβρου και Σαμοθράκης, πρόκειται για ξενικό είδος.

Είναι υδρόβιο τρωκτικό, ενδημικό στη Νότια Αμερική και μεταφέρθηκε στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία, για την εκμετάλλευση της γούνας του.

Διέφυγαν ωστόσο από εκτροφεία και κατάφεραν ν’ αναπαραχθούν σε υγροβιότοπους.

Θεωρείται ότι είναι επιβλαβές είδος και για την οικονομία καθώς αναζητά την τροφή του σε αγροτικές καλλιέργειες προκαλώντας ζημιές στις σοδειές.

Επίσης, με τα λαγούμια που ανοίγει κοντά σε αρδευτικά συστήματα, αποστραγγιστικά έργα και αναχώματα ποταμών και λιμνών προκαλεί αστάθεια στο έδαφος.

Εξαιτίας της διατροφής του με υδρόβια βλάστηση και ρίζες φυτών, η παρουσία του στους υγρότοπους, όπως για παράδειγμα στο Δέλτα του Εβρου, μπορεί να έχει επιπτώσεις στις φυτοκοινότητες με πιθανό επακόλουθο τη διάβρωση των παράκτιων ενδιαιτημάτων άλλων ζώων.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί να τρέφεται με αυγά παρυδάτιων πουλιών που βρίσκει στις φωλιές τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους κατατάσσεται στα 100 χειρότερα χωροκατακτητικά ξενικά είδη της Ευρώπης.

Ως εκ τούτου, είναι απόλυτη ανάγκη η λήψη μέτρων για τη διαχείριση και εξάλειψη του πληθυσμού του, αναφέρει το in.gr

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΗ ΜΥΟΚΑΣΤΟΡΑΣ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
NEWS ROOM

Related Posts

17519799526863414158345573738822 Η Αθήνα επίσημα η πρώτη πόλη που εντάσσεται στη Συμμαχία των Γαλάζιων Πόλεων

Η Αθήνα επίσημα η πρώτη πόλη που εντάσσεται στη Συμμαχία των Γαλάζιων Πόλεων

08/07/2025
paralies3 e1660803971278 Ακατάλληλες 1 στις 4 παραλίες της Αττικής - Δείτε ποιες

Ακατάλληλες 1 στις 4 παραλίες της Αττικής – Δείτε ποιες

18/06/2025
isidoros madis 1 Ισίδωρος Μάδης: Η Πολιτική Προστασία είναι το τελευταίο οχυρό απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή

Ισίδωρος Μάδης: Η Πολιτική Προστασία είναι το τελευταίο οχυρό απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή

31/05/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA