Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 49χρονος Θοδωρής αντιμετώπιζε πόνους στην πλάτη, όμως δύο νοσηλεύτριες του είπαν ότι έπρεπε να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου, που είχε εφημερία εκείνη την ημέρα.
Βρίσκονταν 70 γιατροί
Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.
Για το λόγο αυτό, η ΕΔΕ πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητήσει και τυχόν ευθύνες διοικητικών οργάνων σχετικά με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.
Να παρέμβει εισαγγελέας
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επεσήμανε ότι τα νοσοκομεία είτε εφημερεύουν είτε όχι, οφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται.
«Δεν είναι τράπεζες», αναφέρει σε ενημέρωσή του και προσθέτει ότι «εξετάζουν ακόμη και σε ημέρα μη εφημερίας όχι μόνο με βάσει τη κείμενη νομοθεσία, αλλά και από νοσηλευτική δεοντολογία».
Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ κρίνει ως σωστή την κίνηση του υπουργείου Υγείας να διατάξει ΕΔΕ και ζητά να διεξαχθεί επίσης εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στο νοσοκομείο αλλά και στον ιδιώτη γιατρό που κατά δήλωση του ασθενή τον εξέτασε το πρωί της ίδιας μέρας.
«Έπαθε ανακοπή στα χέρια μου»
Μιλώντας στο STAR, ο αδελφός του θύματος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε ο ίδιος να σώσει τον αδελφό του.
«Δεν μπορώ να πάω στο Ρίο μόνος, δεν είμαι καθόλου καλά» του είπε, ενώ του τηλεφώνησε ξανά ζητώντας του να βιαστεί.
«Φεύγω με μεγάλη ταχύτητα και παθαίνει ανακοπή στα χέρια μου» σημείωσε ο αδελφός του άτυχου 49χρονου.