
Σοβαρή ρύπανση στο ρέμα Σούρες κοντά στην Ελευσίνα
Κατάλοιπα πετρελαιοειδών εντοπίστηκαν εντός του ρέματος «Σούρες» στην Ελευσίνα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Η χημική μόλυνση αυτή έχει αναδείξει για άλλη μια φορά τη σοβαρή περιβαλλοντική απειλή που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Αναφορά του Χρήστου Χρηστάκη
Ο Χρήστος Χρηστάκης, επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δήμο Ελευσίνας, προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνοντας το κοινό για το περιστατικό. Άγνωστοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξαν πετρελαιοειδή σε κανάλι ομβρίων υδάτων, τα οποία κατέληξαν στο ρέμα, προκαλώντας σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Αντίκτυπος στην κοινότητα
Οι κάτοικοι της περιοχής αντελήφθησαν τη δυσοσμία που αναδείκνυε το ρέμα, ιδίως στο σημείο κοντά στον ναό των Αγ. Αναργύρων. Η ανησυχία τους οδήγησε στην αναφορά του περιστατικού, εντείνοντας τις πιέσεις προς τις αρχές για άμεσες ενέργειες.
Άμεσες ενέργειες και αποκατάσταση
Μετά την καταγγελία, ειδοποιήθηκε άμεσα το Τμήμα Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής. Κλιμάκιο της υπηρεσίας βρέθηκε στην περιοχή για αυτοψία και επιβεβαίωσε το συμβάν, καθώς και τις σοβαρές επιπτώσεις στο οικοσύστημα.
Στην συνέχεια, ξεκίνησε η διαδικασία για την άντληση των πετρελαιοειδών και την απορρύπανση του ρέματος. Η εργασία αυτή έχει αναληφθεί από μια εξειδικευμένη εταιρεία, με στόχο την περιορισμένη εξάπλωση του τοξικού φορτίου και την αποκατάσταση της περιοχής.














