Θεσσαλονίκη: Άστεγος βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών από υπαλλήλους καθαριότητας

Μια δυνατή ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Μπροστά σε μια απρόσμενη κατάσταση βρέθηκαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, όταν, κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων, ανακάλυψαν άστεγο που κοιμόταν μέσα σε κάδο σκουπιδιών. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα, γύρω στις 00:40, στη Λεωφόρο Νίκης 69, στη μέση της πόλης.

Οι συνθήκες που έγιναν η αιτία

Εκείνη την ώρα, η Θεσσαλονίκη βρισκόταν υπό καταρρακτώδη βροχόπτωση και οι παραλίγο τραγικές συνθήκες τους ανάγκασαν να παρατηρήσουν κάτι που θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Οι εργαζόμενοι, παρά την κούραση από τη δύσκολη δουλειά και τον κακοκαιρία, αντελήφθησαν ότι υπήρχε άνθρωπος μέσα στον κάδο και αντέδρασαν γρήγορα.

Άμεση παρέμβαση και νοσηλεία

Ο άστεγος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής με ελαφρά τραύματα. Είναι πραγματικά ένα συγκινητικό περιστατικό που επισήμανε την ανάγκη για προσοχή και ανθρωπιά, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες. Οι υπάλληλοι της Καθαριότητας δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς κατέθεσαν λεπτομέρειες για το γεγονός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι ευχαριστίες του αντιδημάρχου

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης, τόνισε τη σημασία της άριστης συνεργασίας και της ταχύτητας αντίδρασης του προσωπικού. «Αυτό το περιστατικό αποδεικνύει ότι η καθαριότητα δεν είναι μόνο θέμα εξοπλισμού, αλλά και ανθρώπινων αξιών», ανέφερε, υπογραμμίζοντας την σημασία της εκπαίδευσης και της προετοιμασίας των ανθρώπων πίσω από την καθαριότητα της πόλης.

Ένα κάλεσμα για ανθρωπιά

Αυτή η ιστορία αναδεικνύει την ανάγκη για περισσότερη ευαισθητοποίηση γύρω από την κατάσταση των αστέγων και τη στήριξη που χρειάζονται. Σε καιρούς κρίσης, είναι αναγκαίο να αντιλαμβανόμαστε το δράμα που συμβαίνει δίπλα μας και να δράσουμε ανάλογα. Ας προχωρήσουμε όλοι με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr