Γιώργος Φλωρίδης: Ευσεβείς πόθοι για την απομόνωση του Μητσοτάκη

Διευκρινίσεις Φλωρίδη σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, επιχείρησε να ρίξει φως στη συζήτηση γύρω από την Λάουρα Κοβέσι και την Πόπη Παπανδρέου. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αφορούν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τα ζητήματα που πρόκειται να συζητηθούν στη συνάντηση με την Κοβέσι, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες. Το πλάνο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, περιλαμβάνει την εύρεση λύσεων για τη στέγαση και τη στελέχωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Η κατάσταση στην ΝΔ και οι αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις

Στη συνέχεια, ο Φλωρίδης αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, απορρίπτοντας τις φήμες ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα. «Η αντιπολίτευση λέει πως ο Μητσοτάκης απομονώνεται, αλλά αυτά είναι απλώς ευσεβείς πόθοι» δήλωσε, επισημαίνοντας την ενότητα του κόμματος ανάμεσα σε διαφορετικές απόψεις. Στόχος της ΝΔ παραμένει, όπως υπογράμμισε, η διακυβέρνηση της χώρας.

Αρση ασυλίας και πολιτική υπευθυνότητα

Σχολιάζοντας τις διαδικασίες άρσης ασυλίας βουλευτών που εμπλέκονται σε υποθέσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει θεσμική ευθύνη στην πολιτική. Επισήμανε ότι οι βουλευτές δηλώνουν την αθωότητά τους προτού ζητήσουν άρση ασυλίας, και τόνισε ότι η δημόσια συζήτηση δεν θα πρέπει να τους θεωρεί ενόχους από την αρχή.

Ο ρόλος του Άρειου Πάγου και η Παπανδρέου

Σχετικά με την παράταση της θητείας της Πόπης Παπανδρέου, ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε ότι θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τέτοιες αποφάσεις. «Το αίτημα για αύξηση των εισαγγελέων προήλθε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και η κυβέρνηση δεν έχει λόγο στη διαδικασία αυτή» τόνισε, θέτοντας στο επίκεντρο τον ρόλο της Δικαιοσύνης.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr