
Συναγερμός στη Σαντορίνη λόγω κατολισθήσεων – Κλειστός ο δρόμος προς το λιμάνι
Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη Σαντορίνη, καθώς κατολισθήσεις βράχων σημειώθηκαν σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου. Οι κατολισθήσεις επηρεάζουν άμεσα την πρόσβαση προς το λιμάνι του Αθηνιός, με τις Αρχές να προχωρούν άμεσα στο κλείσιμο του δρόμου για λόγους ασφαλείας, φοβούμενες νέες πτώσεις βράχων.
Σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του λιμανιού
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του λιμανιού, το οποίο παραμένει ουσιαστικά απροσπέλαστο. Οι αφίξεις και αναχωρήσεις πλοίων έχουν διακοπεί, με μοναδική εξαίρεση το Blue Star 1, το οποίο κατάφερε να δέσει, αλλά δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κανονικά επιβάτες και οχήματα.
Ουρές και αναμονή για τους ταξιδιώτες
Την ίδια στιγμή, μεγάλες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί στον δρόμο προς το λιμάνι. Οι οδηγοί και οι ταξιδιώτες βρίσκονται σε αναμονή, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει δυνατότητα διέλευσης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν στενά την κατάσταση, ενώ αναμένεται άμεσα η εκτίμηση των ζημιών και η αξιολόγηση της επικινδυνότητας του δρόμου.
Πιθανές λύσεις για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας
Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι το ενδεχόμενο να δοθεί σε κυκλοφορία ένα τμήμα του δρόμου, συγκεκριμένα το ρεύμα ανόδου, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων από το πλοίο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απόφαση, με τις εξελίξεις να παραμένουν ρευστές και τους ταξιδιώτες να καλούνται να επιδείξουν υπομονή.














