
Σύλληψη 82χρονου γυναικολόγου για παιδική πορνογραφία στην Πάτρα
Στη σύλληψη ενός 82χρονου συνταξιούχου γυναικολόγου προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο έρευνας που αφορούσε την διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ηλικιωμένος είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο υλικό που σχετίζεται με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
Οι αστυνομικοί, κατά την έρευνα, διαπίστωσαν ότι ο 82χρονος διατηρούσε στο κινητό του τηλέφωνο και στον υπολογιστή του φωτογραφίες ανήλικων παιδιών σε γυμνές και ημίγυμνες στάσεις, ανάμεσα τους και φωτογραφίες των εγγονιών του. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.
Ανακαλύψεις και κατασχέσεις
Η πληροφορία που οδήγησε στη σύλληψη του ηλικιωμένου προήλθε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ανέφερε ότι ο 82χρονος φέρεται να είχε πρόσβαση σε ανήλικα παιδιά. Μετά από αξιολόγηση των στοιχείων, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην ταυτοποίησή του και στη σύλληψή του τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 6/2, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο της Πάτρας.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κατασχέθηκαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένας εξωτερικός και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι υπολογιστή. Από την επιτόπια εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων, εντοπίστηκε το email που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την ανάρτηση του παράνομου υλικού, ενώ ανακαλύφθηκαν χιλιάδες αρχεία φωτογραφιών και βίντεο που περιλαμβάνουν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, μεταξύ των οποίων και παιδιά κάτω των 12 ετών.
Εξελίξεις και νομικές διαδικασίες
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα στο υλικό που κατασχέθηκε, βρέθηκαν φωτογραφίες ανήλικων παιδιών σε γυμνές και ημίγυμνες στάσεις, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, φέρεται να είναι εγγόνια του 82χρονου. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.














