
Αναστάτωση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης λόγω καταγγελίας ηλεκτροπληξίας
Σοβαρή αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου 2026 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, όταν μαθητής ανέφερε ότι υπέστη ηλεκτροπληξία αγγίζοντας διακόπτη σε τουαλέτα του σχολείου. Το περιστατικό κινητοποίησε άμεσα τη σχολική νοσηλεύτρια, το ΕΚΑΒ και τις δημοτικές υπηρεσίες, ενώ ακολούθησε έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου.
Το περιστατικό και οι πρώτες αντιδράσεις
Σύμφωνα με την αναφορά της Διευθύντριας προς τον Δήμαρχο, ο μαθητής Κ.Α. ζήτησε άδεια από τον εκπαιδευτικό του για να πάει τουαλέτα. Κατά την επιστροφή του, δήλωσε ότι υπέστη ηλεκτροπληξία από τον διακόπτη της τουαλέτας, προσθέτοντας ότι πονούσε το χέρι του στο ύψος του καρπού. Σε συμμαθητές του φέρεται να είπε: «Παιδιά, ηλεκτρίστηκα».
Αμέσως μεταφέρθηκε στη σχολική νοσηλεύτρια, η οποία δεν εντόπισε εμφανή σημάδια ηλεκτροπληξίας ή έγκαυμα. Ο μαθητής ήταν ήρεμος, με φυσιολογικές σφίξεις και πλήρη έλεγχο, ενώ το χρώμα του ήταν καλό. Σε δοκιμή σύσφιξης χεριού, ανταποκρίθηκε φυσιολογικά και με δύναμη.
Η παρέμβαση του ΕΚΑΒ και οι έλεγχοι
Μετά από επιμονή της οικογένειας, κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Ο διασώστης που έφτασε στο σχολείο έκανε ηλεκτροκαρδιογράφημα, έβαλε οξύμετρο και εξέτασε το χέρι του μαθητή, διαπιστώνοντας φυσιολογικές σφίξεις και καλή καρδιακή λειτουργία. Δεν υπήρξε κανένα σημάδι στο χέρι του, ενώ ο μαθητής παρέμεινε σε ήρεμη κατάσταση και ανταποκρινόταν πλήρως στις ερωτήσεις του διασώστη. Τελικά, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο Παίδων.
Αμέσως ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου και την επόμενη ημέρα, κλιμάκιο ηλεκτρολόγων πραγματοποίησε έλεγχο. Στο πόρισμά τους αναφέρεται ότι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολείου είναι άριστη και ασφαλής, χωρίς καμία βλάβη ή διαρροή στους διακόπτες των τουαλετών. Οι διακόπτες είναι στεγανοί και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη λειτουργία του κτιρίου.
Δήμος: Κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών
Αργότερα, η μητέρα του μαθητή ενημέρωσε ότι ο γιος της πήρε εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία του, με το εξιτήριο να αναφέρει ότι υπήρξε επεισόδιο ηλεκτροπληξίας χωρίς μόνιμες βλάβες. Ωστόσο, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί ηλεκτροπληξίας, χαρακτηρίζοντας τους «ανυπόστατους» και καταγγέλλοντας τη διασπορά ψευδών πληροφοριών που προκάλεσαν αδικαιολόγητη αναστάτωση.
Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος επικαλείται την επίσημη έκθεση της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων, καθώς και το πόρισμα των ηλεκτρολόγων, υπογραμμίζοντας ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει το περιστατικό ηλεκτροπληξίας. Επίσης, αναφέρεται στα στοιχεία από το εξιτήριο του μαθητή και στην αξιολόγηση του διασώστη του ΕΚΑΒ, που επιβεβαιώνουν την απουσία βλάβης από ηλεκτρικό ρεύμα.














