Αναβίωση της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης κατά του Μέριλυν Μάνσον

Αναβίωση της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης κατά του Μέριλυν Μάνσον

Ένας δικαστής στο Λος Άντζελες αποφάσισε να επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που είχε καταθέσει η πρώην βοηθός του Μέριλυν Μάνσον, Άσλεϊ Γουόλτερς. Αυτή η εξέλιξη προήλθε μετά την εφαρμογή ενός νέου νόμου στην Καλιφόρνια, ο οποίος παρατείνει το χρονικό όριο για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Η υπόθεση και οι καταγγελίες

Η υπόθεση είχε αρχικά απορριφθεί τον Δεκέμβριο του 2025, όταν η Γουόλτερς κατήγγειλε ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής, λεκτικής, σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Μάνσον μεταξύ 2010 και 2011. Στην αγωγή της, η Γουόλτερς αναφέρει επίσης ότι υπήρξε μάρτυρας σε περιστατικό όπου ο Μπράιαν Γουόρνερ, το πραγματικό όνομα του Μάνσον, φέρεται να κακοποίησε την πρώην αρραβωνιαστικιά του, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, χρησιμοποιώντας ένα κρανίο.

Η νέα νομοθεσία και οι νομικές διαδικασίες

Η αρχική απόρριψη της υπόθεσης οφειλόταν στην παρέλευση της προθεσμίας των δύο ετών που προβλέπει ο νόμος στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, ο νέος νόμος AB 250, που υπογράφηκε από τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ τον Οκτώβριο, δίνει στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ένα νέο «παράθυρο» δύο ετών για να επανεξετάσουν τις αξιώσεις τους. Ο δικαστής Στιβ Κόκραν, σε ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, δήλωσε: «Το εξέτασα προσεκτικά. Πιστεύω ότι το νομοθετικό πλαίσιο αναβιώνει την αξίωση. Ξαναπηγαίνετε ουσιαστικά σε δίκη». Η επόμενη ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου 2026.

Αντιδράσεις και επόμενα βήματα

Ο δικηγόρος του Μάνσον, Χάουαρντ Κινγκ, δήλωσε στο Rolling Stone ότι ο μουσικός σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. «Η Άσλεϊ Γουόλτερς έχει το δικαίωμα να προχωρήσει με μια στενή αξίωση σεξουαλικής κακοποίησης βάσει του νέου νόμου, αξίωση που δεν θα αντέξει στο επόμενο αίτημα για συνοπτική απόφαση», ανέφερε ο Κινγκ, προσθέτοντας ότι ο Μάνσον «ποτέ δεν διέπραξε καμία σεξουαλική κακοποίηση».

Από την άλλη πλευρά, η δικηγόρος της Γουόλτερς, Μπίνα Αχμάντ, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την εξέλιξη της υπόθεσης, δηλώνοντας στο Deadline: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την κυρία Γουόλτερς. Ποτέ δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για δικαιοσύνη».

Η αγωγή της Γουόλτερς είχε αρχικά κατατεθεί το 2021, απορρίφθηκε το 2022 λόγω παρέλευσης προθεσμίας και επανήλθε το 2023 μέσω έφεσης. Παράλληλα, μια ξεχωριστή έρευνα των εισαγγελέων της Καλιφόρνια είχε κλείσει τον Ιανουάριο του 2025, χωρίς κατηγορίες κατά του Μάνσον. Ο Μπράιαν Γουόρνερ, μέσω της νομικής του ομάδας, έχει χαρακτηρίσει όλες τις κατηγορίες ως «ψευδείς».

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr