
Χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης – Κλειστά σχολεία λόγω παγετού
Από τα ξημερώματα, η Θεσσαλονίκη κινείται σε χειμωνιάτικους ρυθμούς, καθώς οι πρώτες χιονοπτώσεις της χρονιάς έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά της πόλης. Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, που επηρεάστηκε άμεσα από τις χιονοπτώσεις, βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται αδιάκοπα, ενώ τα δημαρχεία και τα κοινοτικά καταστήματα λειτουργούν σε 24ωρη βάση.
Ενημέρωση και προετοιμασία για τους δημότες
Οι δημότες έχουν λάβει ενημερωτικά μηνύματα στα κινητά τους με πρακτικές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις τους. Ευτυχώς, υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού. «Καλωσορίσαμε το χιόνι αξημέρωτα», δήλωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί και τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
Σχολεία κλειστά σε πολλές περιοχές
Στο μεταξύ, νιφάδες χιονιού πέφτουν και σε άλλες περιοχές, όπως το Φίλυρο και το Μελισσοχώρι του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς και σε χωριά του δήμου Λαγκαδά. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, η βροχή συνεχίζεται, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Στον Λαγκαδά, οι θερμοκρασίες έφτασαν το μηδέν.
Η δήμαρχος Λαγκαδά, Νίκη Ανδρεάδου, ανακοίνωσε ότι όλες οι σχολικές μονάδες, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού. Παρόμοιες αποφάσεις ελήφθησαν και για τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία, όπου όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά.
Συνεχιζόμενη κακοκαιρία και προειδοποιήσεις
Η κακοκαιρία επηρεάζει πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με χιονοπτώσεις να καταγράφονται σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Νάουσα και Βέροια. Στη Σαμαρίνα Γρεβενών, μάλιστα, σημειώθηκε χιονοθύελλα. Για την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά.
Σημειώνεται ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας και του Σελίου με -6 βαθμούς Κελσίου. Στο Λαϊλιά Σερρών και στο Νευροκόπι η θερμοκρασία έφτασε τους -5 βαθμούς, ενώ σε περιοχές όπως η Κλεισούρα Καστοριάς και η Βλάστη Κοζάνης οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν γύρω από -4. Οι επόμενες ώρες αναμένονται με νέο χιόνι, γεγονός που θα φέρει χαρά στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, αλλά και προσοχή στις μετακινήσεις, καθώς απαιτούνται χιονολάστιχα και αλυσίδες.














