Η κακοκαιρία σκεπάζει το Καρπενήσι, την Καρδίτσα και τη Λίμνη Πλαστήρα

Η κακοκαιρία σκεπάζει το Καρπενήσι, την Καρδίτσα και τη Λίμνη Πλαστήρα

Από τα ξημερώματα, το Καρπενήσι έχει καλυφθεί από χιόνι, καθώς οι χιονοπτώσεις πλήττουν τις ορεινές περιοχές της χώρας. Οι κάτοικοι της περιοχής, με φόντο την άσπρη εικόνα που έχει δημιουργηθεί, στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο στο Forecast Weather Greece, αποτυπώνοντας την κατάσταση.

Χειμωνιάτικο σκηνικό στην περιοχή

Η ατμόσφαιρα θυμίζει χειμώνα σε πολλές ορεινές ζώνες της Ελλάδας, με το Καρπενήσι να δέχεται τα κύρια χτυπήματα της κακοκαιρίας. Οι γύρω πλαγιές έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε το κρύο έντονα.

Σημαντικές χιονοπτώσεις και προειδοποιήσεις

Στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, οι βροχές έχουν μετατραπεί σε χιόνι ή χιονόνερο, με το θερμόμετρο να πλησιάζει το μηδέν, δημιουργώντας έτσι ένα χαρακτηριστικά χειμωνιάτικο σκηνικό. Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ενώ χιονίζει και μέσα στην πόλη της Καρδίτσας.

Οι τοπικές αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του φαινομένου και προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά σε δρόμους με μεγάλο υψόμετρο. Το ψυχρό μέτωπο που πλήττει τη χώρα αναμένεται να διατηρήσει τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χειμερινές συνθήκες, ενώ δεν αποκλείονται νέες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας τις επόμενες ώρες.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr