
Μαρία Καρυστιανού: Παραιτείται από το Δ.Σ. του συλλόγου θυμάτων Τεμπών
Με μεγάλη απογοήτευση, η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε την παραίτησή της από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Σε ανάρτησή της, αναφέρει ότι, παρά τις προσπάθειές της να διατηρήσει την ενότητα του Συλλόγου, οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις και οι κομματικές σκοπιμότητες οδήγησαν σε διχασμό.
Ανακοίνωση και καταγγελίες
«Δυστυχώς, διαπιστώνω ότι παρά την αφοσίωσή μου, οι συνεχείς “τρικλοποδιές” που αντιμετώπισα, κυρίως από μέλη του Συλλόγου, έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση», σημειώνει η Καρυστιανού. Η απόφαση των πέντε από τα επτά μέλη του Δ.Σ. να ζητήσουν την παραίτησή της, όπως λέει, είναι νομικά άκυρη και ηθικά απογοητευτική. «Δεν συγκλήθηκε ποτέ το Δ.Σ. για να συζητηθεί το θέμα της παραίτησής μου», προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι οι διαδικασίες δεν τηρήθηκαν.
Διαδικαστικά ζητήματα και κίνητρα
Η Καρυστιανού αναφέρεται σε συγκεκριμένα άρθρα του καταστατικού του Συλλόγου, τα οποία παραβιάστηκαν κατά την απόφαση αυτή. «Η παραίτηση πρέπει να δηλώνεται από τον ίδιο τον παραιτούμενο και όχι από τρίτους», τονίζει, επισημαίνοντας ότι η απόφαση ελήφθη εν αγνοία της.
«Όλα αυτά δείχνουν κίνητρα που δεν αρμόζουν σε έναν οργανισμό με τόσο ιερό σκοπό», προσθέτει, αναφερόμενη και σε άλλα εμπόδια που έχει αντιμετωπίσει, όπως η άρνηση δημοσιοποίησης οικονομικών στοιχείων του Συλλόγου.
Απογοήτευση και απόφαση αποχώρησης
Η ίδια εκφράζει την απογοήτευσή της για την «εμμονή σε στείρα αντιπαράθεση» και την έλλειψη ουσιαστικής ενασχόλησης με τα ζητήματα που πραγματικά απασχολούν τον Σύλλογο. «Αυτή η κατάσταση με έχει φέρει σε αδιέξοδο και δεν μπορώ να παραμείνω μέλος αυτού του Δ.Σ.», καταλήγει, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της.
Με την αποχώρησή της, το Δ.Σ. του Συλλόγου θα έχει πλέον μόνο έξι μέλη, αντί των επτά που απαιτούνται σύμφωνα με το καταστατικό. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να έχει συνέπειες στη λειτουργία του Συλλόγου και στην προσπάθεια δικαίωσης των θυμάτων της τραγωδίας.














