
Η προθεσμία για Τζόουνς στον Ολυμπιακό και οι επόμενες κινήσεις
Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Παρτίζαν, ιδίως μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στραφεί στην περίπτωση του Ταϊρίκ Τζόουνς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δώσει το πράσινο φως για τη μεταγραφή, με τους Αγγελόπουλους να έχουν ήδη ενημερώσει τον μάνατζερ του παίκτη. Η προθεσμία για μεταγραφές από ομάδα της Euroleague λήγει στις 5 Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι ο Αμερικανός σέντερ θα πρέπει να πιέσει τους Σέρβους για να αποδεσμευτεί, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ένταξή του στον Ολυμπιακό.
Αποχωρήσεις και μεταγραφές στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό
Στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, η κατάσταση είναι διαφορετική. Ενώ δεν υπάρχει προθεσμία για μεταγραφές, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για νέες αποχωρήσεις. Μετά τον Καμπελά, φαίνεται ότι ο Βέζο θα ακολουθήσει την ίδια πορεία, καθώς δεν υπολογίζεται από τον Μεντιλίμπαρ. Ο Πορτογάλος στόπερ είχε κάποια συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδας, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τον προπονητή του. Στον Πειραιά, περιμένουν μια καλή πρόταση για να τον παραχωρήσουν, καθώς ο Μεντιλίμπαρ επιθυμεί να αποδεσμεύσει παίκτες που δεν υπολογίζονται, ελαφρύνοντας έτσι το ρόστερ.
Μεταγραφικές κινήσεις και στρατηγικές
Όσον αφορά τις πιθανές μεταγραφές, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού στρέφεται στη Βραζιλία. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει ενδιαφέρον για παίκτες από τη Νοτιοαμερικανική αγορά και ο Μεντιλίμπαρ έχει ενημερωθεί για κάποιες περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει. Αν και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μεταγραφές, μια καλή ευκαιρία για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού δεν θα απορριφθεί, καθώς ο Μάντσα δεν έχει αποδείξει την ετοιμότητά του για το απαιτητικό επίπεδο.
Στην ΑΕΚ, ο Νίκολιτς αναμένει εξελίξεις από τον Ριμπάλτα, εστιάζοντας στην απόκτηση ενός χαφ και ενός επιθετικού. Η πιθανή αποχώρηση του Πιερό, που έχει γίνει θέμα συζήτησης, ενισχύει την ανάγκη για ενίσχυση στην επίθεση. Παρά την καλή του διάθεση, ο Πιερός δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν μια καλή πρόταση για την πώληση ή τον δανεισμό του.
Στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι άνθρωποι της ΑΕΚ ελπίζουν ότι ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει δυνατός στη μάχη του τίτλου. Αν και μπορεί να φαίνεται παράδοξο, οι «κιτρινόμαυροι» πιστεύουν ότι η αποδυνάμωση του ΠΑΟΚ θα δυσκολέψει τη δική τους πορεία. Υπάρχουν ανησυχίες για μια πιθανή συμμαχία μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τέλος, στον Παναθηναϊκό, παρακολουθούν την κατάσταση του Σφιντέρσκι, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από τη Ρωσία. Φήμες κάνουν λόγο για πρόταση 4 εκατ. ευρώ, ποσό που ικανοποιεί την ΠΑΕ, ωστόσο ο Πολωνός επιθετικός φαίνεται να προτιμά μια μεταγραφή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξει ενδιαφέρον και από ομάδα της Πολωνίας, με τον μάνατζερ του παίκτη να εξετάζει όλες τις επιλογές.














