Μητσοτάκης: Ετήσια συνάντηση με βουλευτές ΝΔ στο Μαξίμου

Μητσοτάκης: Ετήσια συνάντηση με βουλευτές ΝΔ στο Μαξίμου

Με άρωμα Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ώρες μετά την ψήφο του προϋπολογισμού του 2026 στη Βουλή. Η συνάντηση αυτή, που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (17.12.2025), σηματοδοτεί την έναρξη των εορτών και την κλείσιμο της Βουλής για το 2025.

Εορταστική ατμόσφαιρα και χαλαρές συζητήσεις

Στις 13:00, οι 155 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου το κλίμα ήταν εορταστικό. Αντάλλαξαν ευχές με τον Πρωθυπουργό, έβγαλαν selfies και φωτογραφήθηκαν μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ οι συζητήσεις κυλούσαν σε χαλαρούς τόνους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και οι βουλευτές που είχαν εκφράσει κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο αγροτικό ζήτημα δεν συνέχισαν τη συζήτηση, περιμένοντας την απάντηση του Συντονιστικού οργάνου στην πρόσκληση του Μαξίμου για διάλογο, μετά την «ανοιχτή» στάση που έχει δείξει η κυβέρνηση σχετικά με τα βασικά τους αιτήματα.

Ενημέρωση για τη Σύνοδο Κορυφής και δώρα για τη νέα χρονιά

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές για τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες, με κεντρικό θέμα τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια. Η διάθεση ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη, καθώς το Μαξίμου είχε ανοίξει και το μπαλκόνι για τους προσκεκλημένους, προσφέροντας κρασί και finger food.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν βουλευτές όπως οι Νικήτας Κακλαμάνης, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Σκρέκας, Σοφία Βούλτεψη, Ευριπίδης Στυλιανίδης και άλλοι. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η δωρεά του προεδρεύοντος της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος προσέφερε στον Πρωθυπουργό μια γραβάτα με φρεγάτες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι θα την φορέσει κατά την παραλαβή τους, καθώς πλησιάζει η στιγμή που η πρώτη φρεγάτα, ο «Κίμωνας», θα πλεύσει προς την Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αύριο στη Λοριάν της Γαλλίας θα γίνει η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον «Κίμωνα», με την απόδοση του πλοίου στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Στο τέλος της συνάντησης, οι βουλευτές έλαβαν γούρια για τη νέα χρονιά, με ανάγλυφο το «2026» και τα αρχικά του Πρωθυπουργού, «Κ. Μ.», από τη μία πλευρά, και το κτίριο του Μεγάρου Μαξίμου από την άλλη.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr