
Κακοκαιρία έρχεται: Χειμωνιάτικες συνθήκες τις ημέρες των Χριστουγέννων
Αλλαγή σκηνικού στον καιρό αναμένεται τις επόμενες ημέρες, καθώς μια νέα κακοκαιρία από τον Κόλπο της Σύρτης θα φέρει στη χώρα μας κρύο και έντονες βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο, με το κρύο να γίνεται αισθητό, ενώ δεν αποκλείονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Προβλέψεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων
Η μακροπρόθεσμη πρόγνωση δείχνει ότι οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν χειμωνιάτικες και την Πρωτοχρονιά. Ο κ. Μαρουσάκης τόνισε ότι οι πρώτες ημέρες του νέου έτους θα μπορούσαν να φέρουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Μετά από μια περίοδο χωρίς αξιόλογες βροχοπτώσεις, το βαρομετρικό χαμηλό από τον Κόλπο της Σύρτης αναμένεται να «ξεκλειδώσει» την πόρτα για μια σειρά κακοκαιριών, που θα μπορούσαν να μας απασχολήσουν και τις πρώτες ημέρες του 2024.
Επικέντρωση στα ανατολικά και νότια
Η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου θα επηρεάσει κυρίως τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, όπου αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Αντίθετα, στα δυτικά και βόρεια, οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις θα περιορίσουν την ανάπτυξη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, θα υπάρξει και μια ψυχρή εισβολή, που θα οδηγήσει σε πτώση της θερμοκρασίας, κάτι που ενδέχεται να ευνοήσει τις χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές.
Όπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης σε δηλώσεις του, από το μεσημέρι του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή, θα υπάρξει σημαντική αλλαγή στον καιρό, με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν τη δυτική, κεντρική, νότια και ανατολική Ελλάδα. Περιοχές όπως το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται να δεχτούν τα πιο έντονα φαινόμενα, με τοπικές ισχυρές βροχές.
Αναμένοντας τις γιορτές
Για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ο μετεωρολόγος προειδοποίησε ότι θα έχουμε αρκετές βροχές, κυρίως παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων. Η κακοκαιρία που έρχεται φαίνεται να έχει χαρακτηριστικά φθινοπωρινού καιρού, με πολλές βροχές σε χαμηλές περιοχές και χιόνια στα βουνά. Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του μήνα, οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να πέφτουν, φέρνοντας πιο χειμωνιάτικες συνθήκες.














