
Σε πλήρη εξέλιξη η σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια: «Είμαστε όλοι μαζί»
Στη Νίκαια της Λάρισας, τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση που διεξάγεται με τη συμμετοχή αγροτών από όλη την Ελλάδα. Η πανελλαδική σύσκεψη έχει ήδη ξεκινήσει και η αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη.
Συγκέντρωση εκπροσώπων από όλη τη χώρα
Στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων και παραγωγών από 51 μπλόκα σε όλη τη χώρα. Οι συμμετέχοντες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα βασικά τους αιτήματα, που σχετίζονται με το κόστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις στις ενισχύσεις και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.
Αναμένοντας απαντήσεις από την κυβέρνηση
Όπως έγινε γνωστό, αύριο Κυριακή θα αποσταλεί έγγραφο στον πρωθυπουργό με τα αιτήματα των αγροτών. Ο Σωκράτης Αλειφτήρας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Νίκαιας, τόνισε τη σημασία της συμμετοχής εκπροσώπων από περισσότερα από 50 μπλόκα και 15.000 αγροτών. «Συνεδριάζει σήμερα η πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε για 14η μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στη στάση της κυβέρνησης, ο κ. Αλειφτήρας ανέφερε ότι τα αιτήματα που θα αποσταλούν στον πρωθυπουργό δεν είναι τοπικά, αλλά πανελλαδικά. «Απαιτούμε να μας απαντήσει πάνω σε αυτά τα αιτήματα, έτσι ώστε να υπάρξει πρόσφορο έδαφος για τον διάλογο», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα προτού πραγματοποιηθεί η συνάντηση.
Ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των κλάδων
Στη σύσκεψη παρευρίσκονται και μελισσοκόμοι, με τον Αλέξανδρο Γιαννακόπουλο να δηλώνει ότι ο κλάδος τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής. «Είμαστε εδώ για να παλέψουμε μαζί με τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς», ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο αγώνας θα είναι κερδοφόρος. «Είναι χρέος αυτό που κάνουμε σήμερα, πιστεύω ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος θα το αναφέρουν», συμπλήρωσε, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.
Αυτή τη στιγμή, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας κρατούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης. Αμέσως μετά τις αποφάσεις, θα ακολουθήσουν συνελεύσεις στα μπλόκα της περιοχής, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις τους. Μέχρι τότε, παραμένουν στα μπλόκα σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.
Στην Αιτωλοακαρνανία, ο αυτοκινητόδρομος Αντιρρίου – Ιωαννίνων παραμένει κλειστός για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό, κοντά στο Αγρίνιο.














