
Πρώτο βήμα Ζελένσκι για την ειρηνική λύση στην Ουκρανία
Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι είχε επικοινωνία με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για την Ουκρανία, Στιβ Γουίτκοφ, καθώς και με τον Τζάρεντ Κούσνερ. Αυτή η επικοινωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ειρηνικής λύσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Συμφωνία για τα επόμενα βήματα
Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση, τονίζοντας ότι συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να επιτευχθεί η ειρήνη στην περιοχή. «Δώσαμε προσοχή σε πολλές πτυχές και συζητήσαμε βασικά ζητήματα που μπορούν να εγγυηθούν το τέλος της αιματοχυσίας», δήλωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να απομακρυνθεί η απειλή μιας τρίτης ρωσικής εισβολής.
Διαρκής συνεργασία με τις ΗΠΑ
Η Ουκρανία δείχνει αποφασισμένη να συνεργαστεί ειλικρινά με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο μέλλον, με στόχο την επίτευξη μιας πραγματικής ειρηνικής λύσης. «Συμφωνήσαμε για τη μορφή των συνομιλιών με την Αμερική», ανέφερε ο Ζελένσκι, ευχαριστώντας τον πρώην πρόεδρο Τραμπ για την εντατική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις. «Δεν μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα τηλεφωνικά, επομένως πρέπει να συνεργαστούμε λεπτομερώς με τις ομάδες μας πάνω σε ιδέες και προτάσεις», πρόσθεσε.
Η προσέγγιση της Ουκρανίας είναι σαφής: όλα πρέπει να είναι λειτουργικά και κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανοικοδόμηση της χώρας. Με φόντο τις συνεχείς προκλήσεις, οι επόμενες κινήσεις θα κρίνουν την κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων και την προοπτική μιας βιώσιμης λύσης.














