Νέα τραγωδία στη Νότια Αφρική: 11 νεκροί από πυροβολισμούς σε ξενοδοχείο

Νέα τραγωδία στη Νότια Αφρική: 11 νεκροί από πυροβολισμούς σε ξενοδοχείο

Η Νότια Αφρική βιώνει ακόμη μία φρικτή επίθεση, αυτή τη φορά με απολογισμό 11 νεκρούς και 14 τραυματίες. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου (07.12.2025) στο Saulsville Hostel, στην περιοχή Atteridgeville, δυτικά της Πρετόρια. Άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών, προκαλώντας σοκ και θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Πληροφορίες και θύματα της επίθεσης

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Νότιας Αφρικής (SAPS), συνολικά 25 άτομα δέχθηκαν πυρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ανάμεσα στους νεκρούς, τρία παιδιά, ηλικίας μόλις 3 και 12 ετών, προστίθενται στη λίστα των θυμάτων, ενισχύοντας την τραγικότητα της κατάστασης. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής και οι αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Ανθρωποκυνηγητό και έρευνες

Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τρεις αγνώστους που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι αρχές προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες. Η κατάσταση είναι τεταμένη και οι πολίτες ανησυχούν για την ασφάλειά τους, καθώς τέτοιες επιθέσεις έχουν γίνει συχνότερες τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια από τις αρχές

Ένας εκπρόσωπος της SAPS αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν οι παράνομες επιχειρήσεις πώλησης αλκοόλ στις κοινότητες, υπονοώντας ότι αυτές μπορεί να σχετίζονται με περιστατικά βίας και εγκληματικότητας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει κάποιο συγκεκριμένο κίνητρο για την επίθεση, αφήνοντας ανοιχτά πολλά ερωτήματα για το τι μπορεί να οδήγησε σε αυτή την τραγική κατάσταση.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr