
Σοβαρές ζημιές στη Μάνδρα από την κακοκαιρία «Byron»
Η κακοκαιρία «Byron» έχει χτυπήσει πολλές περιοχές της χώρας, με τη Μάνδρα να είναι μία από τις πιο πληγείσες. Τα ορμητικά νερά της καταιγίδας έσπασαν στα δύο έναν δρόμο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Δρόμος παρασύρθηκε από τα νερά
Συγκεκριμένα, ο παράδρομος της Αγίας Αικατερίνης, που είναι κεντρικός δρόμος στην περιοχή, υπέστη εκτεταμένες ζημιές μετά την υπερχείλιση του ρέματος τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέρος του οδοστρώματος παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο, με την Πολιτική Προστασία να έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία και στην κεντρική οδό.
Επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση
Δύο σπίτια στην περιοχή έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γιαλιάς. Ο ίδιος τόνισε ότι η περιοχή είχε προετοιμαστεί καλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν, ωστόσο το ξέσπασμα της κακοκαιρίας ήταν ιδιαίτερα σφοδρό. «Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα», πρόσθεσε.
Ανησυχίες κατοίκων για τις υποδομές
Οι κάτοικοι της Μάνδρας εκφράζουν ανησυχίες για τις ελλιπείς υποδομές στην περιοχή. Αναφέρουν ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του 2019 σχετικά με μέτρα ορεινής υδρονομίας παραμένουν ανεκπλήρωτες, γεγονός που τους έχει δημιουργήσει μεγάλη απογοήτευση.
Η κατάσταση στη Μάνδρα συνεχίζει να παρακολουθείται στενά από τις αρχές, με τους κατοίκους να ελπίζουν ότι οι υποδομές θα ενισχυθούν για να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.














