
Θάνος Καληώρας: «Το Εθνικό θέατρο έχει χάσει την παλιά του αίγλη»
Στις αναμνήσεις του από το Εθνικό θέατρο και τις αλλαγές που έχει υποστεί με την πάροδο των χρόνων αναφέρθηκε ο Θάνος Καληώρας. Ο γνωστός τραγουδιστής φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης (04.12.2025) στην εκπομπή «Νωρίς νωρίς» της ΕΡΤ1, όπου μοιράστηκε τις σκέψεις του για την κατάσταση του θεάτρου σήμερα.
Αναδρομή στο παρελθόν
«Θυμάμαι ένα Εθνικό θέατρο που ήταν πραγματικά μια απίστευτη ιστορία. Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν αφοσιωμένοι και γαλουχημένοι μέσα σε αυτό το χώρο. Τότε δεν υπήρχε τηλεόραση, ούτε άλλες πηγές ψυχαγωγίας, μόνο κάποιες παραστάσεις που έχουν μείνει στα αρχεία της ΕΡΤ», είπε χαρακτηριστικά ο Καληώρας, αναπολώντας τις παλιές καλές εποχές.
Η σημερινή κατάσταση
Ο καλλιτέχνης τόνισε πως οι μνήμες του από το Εθνικό θέατρο είναι βαθιά χαραγμένες στη ζωή του. «Έχω φοβερές αναμνήσεις από εκεί, ήταν μια εντελώς διαφορετική περίπτωση», πρόσθεσε. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει την απογοήτευσή του για την τρέχουσα κατάσταση του θεάτρου.
«Τώρα, στο σημερινό Εθνικό θέατρο, όποιος μπαίνει και βγαίνει, μένει για δύο μήνες και φεύγει, λέγοντας “Εθνικό”. Είναι μια άλλη ιστορία, δεν έχει καμία σχέση με το παλιό Εθνικό θέατρο ούτε με την αίγλη που είχε κάποτε. Τώρα, είναι μπάτε σκύλοι αλέστε», υπογράμμισε ο Θάνος Καληώρας, αποτυπώνοντας την απογοήτευσή του για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί.














