
Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή
Σε μια πανεκπαιδευτική κινητοποίηση προχωρούν οι εκπαιδευτικοί την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 13:00.
Διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών
Στην ανακοίνωσή τους, οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την «οικονομική εξαθλίωση και εργασιακή εξουθένωση» που βιώνουν. Τονίζουν την επιτακτική ανάγκη για πλήρη κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και υποδομές, καθώς και για μια ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των δασκάλων.
Συλλογικός αγώνας με γονείς και μαθητές
Παράλληλα, καλούν όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους φορείς να συμμετάσχουν σε αυτόν τον συλλογικό αγώνα, διεκδικώντας την εξασφάλιση της μόρφωσης των παιδιών και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών. Η κινητοποίηση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι οι συνθήκες εργασίας τους δεν είναι πλέον βιώσιμες.
Δίωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση συμμετοχής
Για να διευκολύνουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, η ΔΟΕ έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας. Αυτή θα διαρκέσει από τις 12:25 έως τις 14:00 για το πρωινό πρόγραμμα και από τις 14:00 έως τις 17:30 για το ολοήμερο πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπαιδευτικοί ελπίζουν να ενισχύσουν τη φωνή τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.














