
Πάπας Λέων: Ιστορική επίσκεψη στην Τουρκία και συνάντηση με Βαρθολομαίο
Ο Πάπας Λέων ετοιμάζεται για το πρώτο του αποστολικό ταξίδι μετά την ενθρόνισή του, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί στη Νίκαια της Βιθυνίας, όπου θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 1.700 χρόνια από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο.
Προετοιμασίες για την υποδοχή του Πάπα
Στην Τουρκία, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για την υποδοχή του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα είναι εκείνος που θα υποδεχθεί τον Πάπα Λέοντα, με την προσδοκία ότι η επίσκεψη αυτή θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο Εκκλησιών.
Η σημασία της συνάντησης με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη συνάντηση του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αυτή η συνάντηση αναμένεται να είναι ιστορική, καθώς θα διεξαχθεί στο πλαίσιο ενός θεολογικού διαλόγου και των καλών σχέσεων που διατηρούν οι δύο Εκκλησίες. Ο Πάπας Λέων, μιλώντας στους δημοσιογράφους από την εξοχική του κατοικία στο Καστέλ Γκαντόλφο, τόνισε τη σημασία αυτού του ταξιδιού, λέγοντας ότι «πραγματοποιείται κυρίως για να εορταστούν τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας και του χριστιανικού “Πιστεύω”, καθώς και για να τιμήσουμε τη μορφή του Ιησού Χριστού».
Έμφαση στην ενότητα των Χριστιανών
Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, η Καθολική Εκκλησία δημοσίευσε αποστολική επιστολή που αναφέρεται στη σημασία της ενότητας των Χριστιανών, η οποία μπορεί να αποτελέσει πηγή ειρήνης για τον κόσμο. «Χρειάζεται η χριστιανική μας μαρτυρία», δήλωσε ο Πάπας, προσθέτοντας ότι η συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για να προαχθεί αυτή η ενότητα.














