Μητσοτάκης: Ιστορική συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Μητσοτάκης: Ιστορική συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορική συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Υπουργείου Τουρισμού, με τίτλο «Ο τουρισμός αλλάζει, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί». Στην ομιλία του, τόνισε ότι αυτή η συμφωνία είναι πρωτοφανής για τη χώρα μας και ξεπερνά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια.

Μια νέα εποχή για τις εργασιακές σχέσεις

«Πρόκειται για μια συμφωνία που θέτει νέους κανόνες στην αγορά εργασίας, προσφέροντας ασφάλεια στους εργαζόμενους και σταθερότητα στους εργοδότες», δήλωσε ο Μητσοτάκης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι για πρώτη φορά βλέπουμε υπουργό από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση να συνεργάζεται με κοινωνικούς εταίρους, όπως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, για να καταλήξουν σε μια συμφωνία που επαναφέρει την πλήρη μετενέργεια και προάγει την κοινωνική συνοχή.

Ο τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός παρουσίασε το όραμά του για τον τουρισμό, τονίζοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα να καταστεί ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. «Πριν από λίγα χρόνια, ο απολογισμός του τουρισμού γινόταν 2-3 μήνες νωρίτερα από τον Νοέμβριο. Σήμερα, όμως, έχουμε χιλιάδες επισκέπτες και αυτό οφείλεται στους επαγγελματίες του κλάδου», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση 9% στις εισπράξεις του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα καταφέρνει να διευρύνει την απήχησή της σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ινδία. «Η οικονομία μας επωφελείται από τον τουρισμό και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να εφαρμόσουμε καινοτόμες δράσεις», πρόσθεσε.

Αντιμετώπιση των προκλήσεων του τουρισμού

Αναφερόμενος στο ζήτημα του υπερτουρισμού, ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα απέχει από άλλους δημοφιλείς προορισμούς. «Πρέπει να έχουμε αίσθηση ευθύνης και να αποφύγουμε υπερβολές που θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι απαιτείται διάχυση του τουρισμού και σε άλλες περιοχές, όπως οι ορεινές. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι έχουν επιβληθεί περιορισμοί στη κρουαζιέρα σε δημοφιλείς προορισμούς, με στόχο την προστασία των νησιών μας.

«Η βελτίωση της σχέσης του κράτους με τους εργαζόμενους στον τουρισμό αποτυπώνεται και στην αύξηση των αποδοχών. Με την ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, στοχεύουμε να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό στόχο του 80%», κατέληξε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr