• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΕΙΔΗΣΕΙΣ»ΕΛΛΑΔΑ»Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα και τα σχέδια της Κυβέρνησης
ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα και τα σχέδια της Κυβέρνησης

By NEWS ROOM27/02/2022No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
majimoy1 2 Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα και τα σχέδια της Κυβέρνησης
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Για το πώς επηρεάζει ο πόλεμος στην Ουκρανία, την Ελλάδα μίλησε μίλησε ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης

Ξεκαθάρισε ότι έχει αλλάξει ο προγραμματισμός για το έκτακτο βοήθημα που αναμένεται το Πάσχα, ενώ μίλησε και για τις κινήσεις της κυβέρνησης για την απορρόφηση του νέου κύματος ακρίβειας στην ενέργεια, ως απόρροια των εξελίξεων.

«Από την πρώτη στιγμή της ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση ανέπτυξε ένα πλαίσιο ενεργειών, έχει ήδη διαθέσει πάνω από 2 δις ευρώ, αλλά η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατείνει και επιτείνει το πρόβλημα. Για αυτό η κυβέρνηση κοιτάζει πώς θα ενισχύσει το εισόδημα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και όσους είναι πιο ευάλωτοι», είπε ο κ. Κοντογεώργης, μιλώντας στο MEGA.

Τι θα γίνει με το έκτακτο βοήθημα

Απαντώντας στο αν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός σε ό,τι αφορά στο έκτακτο βοήθημα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας για το Πάσχα, ο ίδιος σημείωσε ότι «Ο πρωθυπουργός έχει αναφέρει ότι θα υπάρξει ενίσχυση εφόσον παρατείνεται η κρίση. Ο σχεδιασμός για το έκτακτο βοήθημα δεν έχει αλλάξει. Θα δούμε και πώς θα κυλήσει ο Φεβρουάριος που θα έχουμε τα αποτελέσματα το Μάρτιο.

Παράλληλα με τις ενισχύσεις που δίνονται για τα ενεργειακά ζητήματα, γίνεται και αυτή η προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται και η περίμετρος που θα δοθεί το έκτακτο βοήθημα, και το ύψος και η δυνατότητα. Όλα εξετάζονται σε ένα ευρύτερο δημοσιονομικό περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή η χώρα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς με το χτες, η χώρα μπορεί να αποπληρώσει πρόωρα του ΔΝΤ. Ό,τι κάνουμε κατατείνει στο να ενισχύσουμε τα εισοδήματα και την πίεση που υφίστανται όλα τα νοικοκυριά. Η βούληση για το έκτακτο βοήθημα είναι συγκεκριμένη».

Τι θα γίνει με τις αυξήσεις στην ενέργεια

«Ο πρωθυπουργός κινείται για να αντιμετωπίσει το βραχυπρόθεσμο αλλά και το μακροπρόθεσμο. Είπε ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπο να ενισχύσουμε τους πολίτες ώστε να ανταποκριθούν στις αυξήσεις στην ενέργεια, αυτό θα πρέπει να γίνει ώστε να μη διαταραχτεί το δημοσιονομικό περιβάλλον, και να δημιουργηθεί ταμείο που θα μπορεί να αντισταθμίζει και να απορροφά τις όποιες ενεργειακές ανατιμήσεις. Θα πρέπει η ΕΕ να έχει κοινή διαπραγματευτική θέση σε σχέση με το φυσικό αέριο», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε εξασφαλισμένοι, και για το φυσικό αέριο και για το ρεύμα, και λειτουργούν μηχανισμοί έκτακτης κρίσης ανάλογα και με τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ουκρανία», ξεκαθάρισε ακόμα ο κ. Κοντογεώργης.

«Αυτό που γίνεται στην Ουκρανία είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας.

«Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι και εχθροί, αλλά υπάρχουν αιώνια συμφέροντα. Είναι ένας πόλεμος συμφερόντων, εις βάρος των λαών και υπέρ των ισχυρών. Ο Πούτιν θέλει να καταλάβει την Ουκρανία, όσο περισσότερα εδάφη μπορεί, και αυτό που γίνεται είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το δικαστήριο της Χάγης μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία απόδοσης ευθυνών. Ήδη είχαμε νεκρούς ομογενείς, δέκα τουλάχιστον. Η Ρωσία έχει αποχωρήσει από το διεθνές δικαστήριο, αλλά η Ουκρανία όχι. Όταν τελειώσει αυτό το κακό όλα νομίζω ότι αυτά πρέπει να εξεταστούν. Οι συνέπειες της κρίσης είναι ευρύτατες, και για την Ελλάδα. Διαπιστώνουμε και τον κίνδυνο που διατρέχουμε και από τον Ερντογάν που ενδεχομένως να του ανοίξει η όρεξη εις βάρος της Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Γλύκας για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Για τις κυρώσεις στην Τουρκία μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ο κ. Κοντογεώργης μίλησε και για το αν αναμένονται ευρωπαϊκά μέτρα κατά της Τουρκίας και των προκλητικών ενεργειών της, μετά τις κυρώσεις στον Πούτιν.

«Η Ελλάδα έχει ισχυρές συμμαχίες, και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Κάθε μέρα ισχυροποιούμε τη χώρα με τις συμφωνίες μας, και εξοπλίζουμε το στρατό μας. Με τα γεγονότα στην Ουκρανία, ακόμα και οι χώρες που δεν κατανοούσαν πλήρως τις θέσεις της Ελλάδας για την Τουρκία, τώρα έχουν μια κατανόηση. Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Κοντογεώργης.

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
NEWS ROOM

Related Posts

delivery Έκτακτα μέτρα αύριο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα λόγω καύσωνα

Έκτακτα μέτρα αύριο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα λόγω καύσωνα

21/07/2025
ellines panepistimiakoi sti lista me ti megaluteri epirroi 2.w hr Έρχονται διορισμοί με νέα κριτήρια στο Δημόσιο για τους αποφοίτους νέων τμημάτων ΑΕΙ

Έρχονται διορισμοί με νέα κριτήρια στο Δημόσιο για τους αποφοίτους νέων τμημάτων ΑΕΙ

20/07/2025
viasmos 3 Το Έγκλημα ως Θέαμα: Η Υπόθεση Μουρτζούκου και η Ευθύνη των ΜΜΕ

Το Έγκλημα ως Θέαμα: Η Υπόθεση Μουρτζούκου και η Ευθύνη των ΜΜΕ

16/07/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA